Skocz do zawartości

Panzer II Tamiya 1:35

Michał96

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia, zdjęcia proszę . Worki z piachem to raczej na przód (niemcy tak robili w afryce).Nie widzę powodu, alby Niemcy wozili je z tyłu.

• Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zdjęcia proszę No w sumie powodu nie mieli, ale może jakaś skrzynka mała zakryta plandeką na tyle?

img0470hz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img0471yi.jpg

img0473ho.jpg

img0474s.jpg

Co się dzieje z przodu między wanną a płytą? Zrobiła się tam jakaś szpara? Ta ll to taki mały,fajny kurdupel że nie ma go co za bardzo zapychać bambetlami. Wory z przodu zasłoniłyby widoczność kierowcy. Dawaj ten łańcuch z przodu. Przydałby się jakiś figurant,np z lornetką na tylnej płycie czy coś w tym stylu.

P.s Odpowiedź poszła na priw.

Fakt z tymi workami to nie najlepszy pomysł.

Nikt nie pytał to ja się przyczepie - czemu te gąski jakieś takie żółte w niektórych miejscach są .

Jeśli się da to pomaluj jeszcze narzędzia na kolor drewna.

T35032%20%20Pz.Kpfw.%20II%20Ausf%20C%20accessories%20set.jpg

Black dog proponuje taką wersję, mnie bardziej podoba się taka :

pzkpfw2yugouslaviyd1.jpg

Ok dam łańcuch, a na tył to mam jakieś tam karnistry, pomaluję je i będzie dobrze. Mam też figurkę, później wrzucę zdjęcia. Co do szpary to wiem, że jest, bo na razie nie sklejiłem w ogóle wanny i górnej części . Błotko jeszcze rozjaśnię, ale zdjęcia w sztucznym świetle i kolor żółtego mi ciągle się zbyt jaskrawy robi. Rzeczywiście Grzesiek ten na pierwszym zdjęicu nie wygląda zbyt fajnie, jest tak obrzucany, że masakra. Mam też te drugie zdjęcie. Może zrobić take gałązki maskujące na pancerz?

Lepiej trochę wygląda?

Grzesiek te toboły od Black Doga fajne ale chyba droższe od modelu? To zdjęcie to jak ruski desant, ale coś w sobie ma. Przejrzałem trochę zdjęć ll i przeważnie wożą z tyłu kanistry i skrzynki . Ewentualnie liny. Na wieży hełmy. Co do gąsienic to przyjąłem za naturalne że tak jak narzędzia będą jeszcze picowane. Ale to już wyjaśni nam chyba Michał

Skoro ma być podstawka to chyba je jeszcze poprawi.

Tak to desant tylko nie Rosjanie tylko Jugosławia.

A te toboły od black doga to na pewno droższe od modelu starej Tamki .

Co do gałązek to jeśli uda Ci się takie zrobić to ok.

Co do kanistrów - Niemcy przewozili też w kanistrach wodę i malowali na nich białe krzyże.

Ok, dzięki. Tak podstawka jest już gotowa. Trochę później wstawię zdjęcia. No na gąski to będę jeszcze wcierał biel tytanową-olejna farba i parę innych odcieni farb-narzędzia tak samo. Ale z figurki chyba zrezygnuję-musiałem ją przerobić-ma takie bicepsy i tricepsy, że wygląda jak gościu, który 24 na h chodził na siłkę

Szczęsiliwego Nowego Roku wszystkim!!!

Karnistry na szaro tak? Myślałem, że moglibyśmy założyć np. Że Niemcy przyspawali kawałek pręta, drutu, żeby umieścić w nim karnistry. Czy rzucić je normalnie na tył?

img0470hz1.jpg

Nie wiem czy pręt to dobry pomysł. Wiem, że Niemcy mieli specjalne kosze na kanistry. Jak coś znajdę to podrzucę.

Rzeczywiście fajne to wygląda. Zapomniałem, że te karnistry co mam są z czasów współczesnych :( Chyba daruję je sobie. Dam te szmate i najwyżej jakiś karabin np.Mg i taśme amunijcji.

Tutaj chociaż widać gdzie mocowali te kanistry... tylko w jaki sposób

panzer%20II%2001.jpg

panzer%20II%2002.jpg

A tutaj są sposoby mocowania... wiem że to może być wizja modelarza... ale zawsze jakaś podpowiedz

VBRAN13JUN08_012.jpg

VBRAN13JUN08_019.jpg

PanzerII_plastique_02.jpg

Wygląda na to, że były powiązane ze sobą. Tylko do czego to przyczepiali żeby nie spadły.

A ta zielona szmata to po co? Powiedz może jaki to okres czasowy, front to może coś pomożemy. Było by prościej coś znaleźć.

Ciekawe zdjęcia Twith, dobre do wykorzystania. Szmata na pancerz tylni, a na nią te pierdoły-mg-34 tp.

Co do okresu to jest to przełom 1939/40-kampania w Polsce lub we Francji.

Dzięki za pomoc i tyle naprawdę ciekawych zdjęć. Ale chyba zostawię tak jak jest-rzuciłem jakąś płachtę, pojemnik na amunicje od mg-34, skrzynię i koło od panzera. Dodałem też nową figurkę (Dragon). Wolę zacząć kolejny warsztat-zdradzę, że będzie to VK 4502 Hintern SF , bo trochę szkoda mi czasu-rozmyślania nad tymi bambetlami. Te zdjęcia II Grzesiek z jakiejś książki są?

img0483go.jpg

img0490jw.jpg