GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zdjęcia, zdjęcia proszę . Worki z piachem to raczej na przód (niemcy tak robili w afryce).Nie widzę powodu, alby Niemcy wozili je z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zdjęcia proszę No w sumie powodu nie mieli, ale może jakaś skrzynka mała zakryta plandeką na tyle? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 A może kanistry? Sam wrzucę na moją jak będę podstawkę robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Co się dzieje z przodu między wanną a płytą? Zrobiła się tam jakaś szpara? Ta ll to taki mały,fajny kurdupel że nie ma go co za bardzo zapychać bambetlami. Wory z przodu zasłoniłyby widoczność kierowcy. Dawaj ten łańcuch z przodu. Przydałby się jakiś figurant,np z lornetką na tylnej płycie czy coś w tym stylu. P.s Odpowiedź poszła na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Fakt z tymi workami to nie najlepszy pomysł. Nikt nie pytał to ja się przyczepie - czemu te gąski jakieś takie żółte w niektórych miejscach są . Jeśli się da to pomaluj jeszcze narzędzia na kolor drewna. Black dog proponuje taką wersję, mnie bardziej podoba się taka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ok dam łańcuch, a na tył to mam jakieś tam karnistry, pomaluję je i będzie dobrze. Mam też figurkę, później wrzucę zdjęcia. Co do szpary to wiem, że jest, bo na razie nie sklejiłem w ogóle wanny i górnej części . Błotko jeszcze rozjaśnię, ale zdjęcia w sztucznym świetle i kolor żółtego mi ciągle się zbyt jaskrawy robi. Rzeczywiście Grzesiek ten na pierwszym zdjęicu nie wygląda zbyt fajnie, jest tak obrzucany, że masakra. Mam też te drugie zdjęcie. Może zrobić take gałązki maskujące na pancerz? Lepiej trochę wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Grzesiek te toboły od Black Doga fajne ale chyba droższe od modelu? To zdjęcie to jak ruski desant, ale coś w sobie ma. Przejrzałem trochę zdjęć ll i przeważnie wożą z tyłu kanistry i skrzynki . Ewentualnie liny. Na wieży hełmy. Co do gąsienic to przyjąłem za naturalne że tak jak narzędzia będą jeszcze picowane. Ale to już wyjaśni nam chyba Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Skoro ma być podstawka to chyba je jeszcze poprawi. Tak to desant tylko nie Rosjanie tylko Jugosławia. A te toboły od black doga to na pewno droższe od modelu starej Tamki . Co do gałązek to jeśli uda Ci się takie zrobić to ok. Co do kanistrów - Niemcy przewozili też w kanistrach wodę i malowali na nich białe krzyże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ok, dzięki. Tak podstawka jest już gotowa. Trochę później wstawię zdjęcia. No na gąski to będę jeszcze wcierał biel tytanową-olejna farba i parę innych odcieni farb-narzędzia tak samo. Ale z figurki chyba zrezygnuję-musiałem ją przerobić-ma takie bicepsy i tricepsy, że wygląda jak gościu, który 24 na h chodził na siłkę Szczęsiliwego Nowego Roku wszystkim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Karnistry na szaro tak? Myślałem, że moglibyśmy założyć np. Że Niemcy przyspawali kawałek pręta, drutu, żeby umieścić w nim karnistry. Czy rzucić je normalnie na tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Michał puszcza Ci na maila parę zdjęć ll. Kanistry na szaro. Od 1943 mogą być w bazowym czołgu. Trafialy się żółte i zielone. Szare to bezpieczny kolor, funkcjonowały do końca wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Zrobię jednak opcję z prętem-zdjecie w poprzednim poście. A dodatkowo na tył rzucę małą zieloną szmatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Nie wiem czy pręt to dobry pomysł. Wiem, że Niemcy mieli specjalne kosze na kanistry. Jak coś znajdę to podrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Tutaj jest przykład jak trzymali kanistry A tak to wyglądało puste... taki stelaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ale to jest Pz.Kpfw III. W dwójce to różnie mogło być. Ale fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 wiem wiem dlatego napisałem że to przykład mocowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Rzeczywiście fajne to wygląda. Zapomniałem, że te karnistry co mam są z czasów współczesnych :( Chyba daruję je sobie. Dam te szmate i najwyżej jakiś karabin np.Mg i taśme amunijcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Tutaj chociaż widać gdzie mocowali te kanistry... tylko w jaki sposób A tutaj są sposoby mocowania... wiem że to może być wizja modelarza... ale zawsze jakaś podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Wygląda na to, że były powiązane ze sobą. Tylko do czego to przyczepiali żeby nie spadły. A ta zielona szmata to po co? Powiedz może jaki to okres czasowy, front to może coś pomożemy. Było by prościej coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ciekawe zdjęcia Twith, dobre do wykorzystania. Szmata na pancerz tylni, a na nią te pierdoły-mg-34 tp. Co do okresu to jest to przełom 1939/40-kampania w Polsce lub we Francji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 A może taki chrust, co Ruscy mocowali na pancerzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Kampania w Polsce Ci nie spasuje. Będziesz miał złe kalki. Chrust jak najbardziej może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Witam w Nowym Roku Wrzuciłem parę zdjęć ll na webpiccasa. Link; https://picasaweb.google.com/templess01/PanzerLl?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 Dzięki za pomoc i tyle naprawdę ciekawych zdjęć. Ale chyba zostawię tak jak jest-rzuciłem jakąś płachtę, pojemnik na amunicje od mg-34, skrzynię i koło od panzera. Dodałem też nową figurkę (Dragon). Wolę zacząć kolejny warsztat-zdradzę, że będzie to VK 4502 Hintern SF , bo trochę szkoda mi czasu-rozmyślania nad tymi bambetlami. Te zdjęcia II Grzesiek z jakiejś książki są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi