konzo Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Witam. Jestem w tym zielony wiec pisze do was. Jak poprawnie budowac gasienice ogniwkowe w 1/35 bo jak kiedys z leopardem revella w 1/72 probowalem to odrazu do kosza polecial. Dostalem dzisiaj na gwiazdke panthere z revella a w srodku wypraski icm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Pomoże ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Oczywiście najpierw trzeba wyciąć i dokładnie obrobić poszczególne ogniwa. Co do ilości to najlepiej dowiedz się ile dokładnie ogniw jest potrzebnych na jedną stronę i dodatkowo wytnij ze 2-3 ogniwa więcej, w razie czego. Następnie weź linijkę, lub coś innego o prostej krawędzi i klej, ja polecałbym coś w stylu Tamiya Extra Thin. Następnie przyklejaj ogniwa, jedno do drugiego aż wykorzystasz wszystkie odłożone (bez tych kilku wyciętych w razie czego), tworząc jeden długi odcinek. Przyklejaj je wzdłuż linijki, żeby utrzymać linię prostą. Po przyklejeniu ostatniego ogniwa zostaw ten odcinek na jakieś 5-15 minut, aż klej zwiąże. Po tym czasie załóż odcinek na koła, powinien on być na tyle twardy aby się nie rozpaść, a jednocześnie na tyle elastyczny, że da się jeszcze przez jakiś czas formować na kołach. Zakładanie polecałbym od górnej części kół, tak żeby złączyć ogniwa na dole, tak jest łatwiej. W razie gdyby zabrakło ogniw, możesz użyć tych kilku wyciętych na zapas. Pomocne też może okazać się nie przyklejanie koła napędowego na stałe. Mam nadzieję, że to co napisałem ma sens. Od siebie mogę jeszcze polecić poszukanie na youtube filmików japońskich modelarzy z jakiegoś japońskiego programu, widać tam dużo różnych trików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Dzieki mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli pomaluje kola i (te obramowki jak to nazwe te gumy na czarno) to klej bedzie mial jakis problem czy nie ? Sory za tekie retoryczne pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Te czarne obramówki do bandaże. Jak je pomalujesz, a potem dasz za dużo kleju, to farba ci się rozpuści i będzie brzydko wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Żeby trwale złączyć dwa pomalowane elementy możesz też użyć kleju typu Super Glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi