Jurgen75 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 Pytanie do kolegów znawców tematu. Na niektórych fotkach numery są trzy cyfrowe, na innych cztero cyfrowe. Czy to efekt zmiany numeracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 OK. Jestem lajkonikiem w tych sprawach. Mam za to jeszcze jedno pytanie. Piszesz, że te najnowsze to Mi-17-1V. Jak patrzę na zdjęcia, to różnica pomiędzy 6101 a 6112 w wyposażeniu jest kolosalna (przynajmniej jak dla mnie). Inny dźwig, możliwość podwieszania uzbrojenia, inne montaże systemów elektronicznych (nie wiem czy dobrze to ująłem), etc. Czyli, jak rozumiem to, że są one w tej samej wersji musi wynikać z innych przesłanek, jak np. silnik. Czy dobrze to rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 Dzięki - trochę mi się rozjaśniło na horyzoncie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Natomiast 601- 608 (obecnie 0608- w MW numery są czterocyfrowe) to seria identycznych śmigłowców, które zakupiono pod koniec lat 80-tych w trójbarwnym kamuflażu. 604 spadł pod koniec lat 80-tych, 606 i 607 przerobiono na wersję AE, a 0608 wyszarpała MW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 sa rózne powiem wiecej w Polsce 2 identyczne to wogole trudno znależć, a juz W-3 czy mi-2 to juz pełny "rojs" kazdy inny . ... I to jest piękne dla nas modelarzy ,że każdy jest inny Adam ,Mariusz podziwiam Waszą wiedzę na temat naszych śmiglaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Adam ,Mariusz podziwiam Waszą wiedzę na temat naszych śmiglaków Obaj zjedli zęby na tych maszynach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Jak go zwał, tak go zwał Twoja racja :-) Ale tylko delikatnie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Jakoś tak przyziewałem przy sklejaniu, ale to kwestia spraw rodzinnych. Tym niemniej mam pytanie do znawców tematu. Czy śmigłowce z "serii" 6101 - 6107 maja możliwość przenoszenia uzbrojenia w zasobnikach? Lubi inaczej - które ze służących w PKW w Afganistanie mają takową. Pytam, bo w zestawie są takowe, ale nie chciałbym się wygłupić montując je "od czapy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Uzbrojenie można podwiesić jedynie pod 6108-6112, pod 6101-6107 niestety nie. Nie ma takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Dzięki serdeczne - tak myślałem, ale wolałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi