Darthradi Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Własnie dzis dowiedziałem się od znajomego o tych modelach, ponieważ jego żona pracuje w firmie która będzie sprzedawać modele firmy Zoukei-mura jako pierwsza w UK. Zerknąłem sobie na ich stronkę i szczena mi opadła. Nigdy w życiu nie widziałem czegoś tak pięknego:). Na razie jest tylko kilka modeli ale poziom odwzorowanie detali jest powalający niestety jak i ich ceny:(. Jest możliwość że uda mi się zdobyć taki modelik po niższej cenie (właśnie dzięki znajomemu) ale pewny nie jestem. Tu macie link do stronki miłego oglądania http://www.zoukeimura.co.jp/en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Tak te modele rzeczywiście są ciekawe, ale z tego co mi wiadomo, to póki co nie są ogólnie dostępne w Polsce, a ich cena też raczej nie będzie należeć do najniższych. Mnie się zawsze gęba cieszy jak patrzę na zdjęcia ich Skyraidera. Może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Tak te modele rzeczywiście są ciekawe, ale z tego co mi wiadomo, to póki co nie są ogólnie dostępne w Polsce, a ich cena też raczej nie będzie należeć do najniższych. Mnie się zawsze gęba cieszy jak patrzę na zdjęcia ich Skyraidera. Może kiedyś... No ceny zaczynają się od 100$ a tu w UK nawet 200 funtów. Czyba że uda mi się załatwic coś taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Cenę 100-130$ jeszcze bym jakoś przeżył, sprężył się i w parę miesięcy odłożył, bo Skyraider wygląda naprawdę zachęcająco, ale 200 Funtów to już mocno poza moim zasięgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Kiedyś tak sobie myślałem, że modelarstwo dojdzie w końcu do punktu, gdy firmy oferować zaczną po prostu kompletnie zdetalowane mini samoloty. Widać, ze w skali 1/32 jest to już możliwe. Za kilka lat pewnie zrobią coś takiego w 1/48. Pozostaje znaleźć surowiec równie plastyczny i bardziej wytrzymały niż plastik, żeby można było "pocienić" ścianki, zastrzały itp. Juz teraz jest pewnie tylko kwestią ceny zaprojektowanie np. całości blach pokrycia jako blaszki fototrawionej (ktoś próbował?) + wewnętrzne elementy nośne (dźwigary, kratownice, większe wręgi) z plastiku lub sklejki. Sorry, puściłem wodze fantazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Panowie, Panowie ostudze wasze zachwyty na tym modelem. Jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu. kosztował mnie 707,50 PLN i 45% ceny stanowią koszta przesyłki. Na szczęście w moim przypadku obyło się bez cła co by jeszcze mnie tylko dobiło. Niejest to samosklejalna Tamiya oczym przekonałem się później. Obecnie pracuję na tym modelem i obojętnie w jakim będzie stanie zaprezentuję go w Bytomiu. Mimo że to model z Japonii i że z nowych wyprasek to pełno jest nadlewek, śladów po wypychaczach. Do prac potrzeba szpachli :( Daleko im do wyprasek np: Spitka czy mustanga z tamki. Tamka wypuszcza ładne ksiażeczki typ " How to build..." i ZM też ma taką książeczke i ja ją też zakupiłem ( potem się okazało że niestety ale się nią rozczarowałem. Liczyłem że pokażą waloryzacje modelu ale nie. Pokazują rużne wersje modelu wykonane przez kilku modelarzy.) Do książki dołączyli plany samolotu dość ładnie zrobione. Ale i tu znów zong. Plany w skali 1:48 :( Producent przewidział możliwość zrobienia fotelu pilota w wersji katapultowanej z pierwszego systemu katapult Yankee System Escape ale oczywiście tylko siedzisko pilota. Żadne dodatkowe elementy nie są przewidziane i trzeba samemu bardzo się męczyć w szukaniu szczegółowych zdjęć tego fotelu. Ja osobiście wyleczyłem się z zachwytu nad modelami tej firmy. Fakt żedna innafirma jak do tej pory nie pokusiła się o odwzorowanie użebrowania skrzydła ( przynajmniej ja się nie spotkałem z tym) to jest dla nich plus. I tym optymistycznym akcentem kończę ten wywód modelarski. Marcin Chrupek Chruścielewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 No i taka recenzja była nam potrzebna. Dzięki Marcinie! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Zapraszam do Bytomia na stoisko IPMS SILESIA książka i model do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Zapraszam do Bytomia na stoisko IPMS SILESIA książka i model do obejrzenia. Nie omieszkam obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi