kowal76 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Witam Postanowiłem pokazać jeszcze MiG-a 15 Bis którego także zrobiłem kilka lat temu . Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 To sie nazywa Polska Precyzja Gratuluję. Silnik piękny! Nie za bardzo mi ten turkus pasuje, ale ogółem świetny! Edit: Zauważyłem podstawkę pod rugę. Źle zrównoważony czy klapa od silnika spada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witam Szanownego Kolegę Z trzech zaprezentowanych przez Ciebie prac, ten Mig wygląda stanowczo najlepiej. Sklejony jest dość czysto choć widać kilka miejsc, gdzie wypadałoby poprawić szpachlowanie. Metalizer położony nieźle, ale miejscami widać drobne smugi. Na przyszłość staraj się również docinać błonkę kalkomanii jak najbliżej jej brzegów, gdyż nawet na powyższych zdjęciach jest dość dobrze widoczna. Wnioskuję, że był to jeden z Twoich pierwszych modeli, na których nie stosowałeś takich technik jak wash i weathering dlatego też nie będę komentował i braku. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Dziękuję za wskazówki kornik_69 , jeżeli chodzi o wathering i wash to dopiero na forum zobaczyłem że jest to standart w obecnych czasach . Wcześniej nie miałem dostępu do netu a także miałem długą przerwę około 10 lat w robieniu modeli . Dopiero dzięki forum od pażdziernika 2011 wróciłem znów do sklejania. Postaram się te metody stosować w nowych modelach . Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Nie wątpię, że skorzystasz zarówno z rad jak i wiedzy zamieszczonej na forum. Widać, że temat "odkurzaczy" Ci spasował i jestem pewien, że za kilka modeli dojdziesz do wprawy w kwestiach technicznych. Ja w każdym razie czekam na kolejne Twoje prace z niecierpliwością Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Dzięki Następny będzie SB LiM 2 Hobby Bossa 1/72 , zbieram materiały na razie . Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Podzielając uwagi kolegi Kornika, dodam tylko, że szachownice na dolnych powierzchniach skrzydeł mają postać nieprawomyślną. Dopóki mamy szansę, to chociaż w modelach historycznych nakładajmy szachownicę w jej słusznej postaci. Powodzenia przy kolejnych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 No faktycznie , na dole położyłem odwrotnie szachownice , dopiero teraz zauważyłem , dzięki . Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi