Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam was jestem poczatkujacym modelarzem pojazdów wojskowych w skali 1:35. Chciałem sie zapytac jaki model na poczatek mi zaproponujecie ??? Z góry dziekuje .

Napisano

Witam,

Ja proponuję któryś z KV-1 albo KV-2 Trumpetera. Cena przystępna, łatwe malowania, duże to to i proste.

Napisano

Chociażby tu KLIK.

Napisano

Model możesz kupić również tu: http://www.jadarhobby.waw.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=trumpeter+kv&pfrom=&pto=&button.x=0&button.y=0

A tu masz wyniki szukania dla dodatków: http://www.jadarhobby.waw.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=kv&pfrom=&pto=&button.x=0&button.y=0

Jest trochę nieodpowiednich, ale wyszukaj sobie już ręcznie to co Cię interesuje. Powodzenia.

Napisano (edytowane)

Jakbyś chciał coś co by mogło by cię nieco przetestować swoje możliwości to polecam Panzer 4 albo Stug 4 z Academy, ładne, łatwe i bardzo tanie. Pozdrawiam!!!

Edytowane przez Gość
Napisano

Raczej odradzam te modele. Jest z nimi dużo szpachlowania i szarpania jeżeli mają sensownie wyglądać. Dodatkowo Trumpek daje fajne odcinkowe gąski a nie tylko te winylowe czy jakie to są. Modele Academy przystosowywane były do funkcji RC przez co na dole mamy szpachlowanie dużych dziur.

Napisano

Swoje mozliwosci sprawdze na modelu KV-1 firmy TRUMPETER. Na biezaco bede zdawal relacje z warsztatu.

Napisano

Sklejam głownie wszystko poza cywilami. Masz moją galerię w podpisie.

Napisano

Widziałem na twojej galeri model kv-2 i mam pytanie z czego zrobiłes ta line z jakiegos drutu miedzianego ??

Napisano

A ty sklejałes model kv-1 trumpeter ?? Bo ja mam zamiar kupic ten model ale nie wiem czy dokupywac do niego elementy fototrawione ??

Napisano

Tylko Kv-2 sklejałem w gołej wersji bez żadnych blach.

Napisano

Mam zamiar kupic sobie aeograf moze potpowiesz mi jak najlepiej kupic i gdzie ??

Napisano

Khehe, drazliwy nieco temat... O wyborze aerografu bylo juz tu tyyyyle powiedziane, ze za chwile Cie ktos obsobaczy, ze pytasz po raz kolejny o to samo. Przejrzyj soebie forum, a zeby Ci bylo latwiej, skozystaj z funkcji "szukaj". Na poczatek zapoznaj sie jednak z tym watkiem:

viewtopic.php?t=981