vwmen Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Witam Zaczynam nowy projekt Scania R500 V8 6x2 Scania będzie w zestawie z naczepą HEAVY DUTY TRAILER Rewell Model Scani już kupiony i teraz pytanie do was koledzy co jeszcze będzie mi potrzebne do projektu ? 1) Czy muszę przedlużać ramę jak tak to o ile ? 2) Z czego zrobić drógą oś skrętną ? 3) Czy dróga oś skrętna może być osią przednią od innej Scani ? Chodzi mi o zrobienie takiego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Zasiadam w pierwszym rzędzie. Niestety nie pomogę Ci co do Twoich pytań. Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Witaj, pozwól że nieco podpowiem 1) Czy muszę przedlużać ramę jak tak to o ile ? Będziesz musiał przedłużyć, o ile, tego nie wiem, musisz znaleźć plany takiej konfiguracji albo zapytać autora tego modelu co pokazałeś. 2) Z czego zrobić drógą oś skrętną ?3) Czy dróga oś skrętna może być osią przednią od innej Scani ? Tak, zazwyczaj tak to się robi, chyba że chcesz mieć na milion procent zgodne z oryginałem, wtedy chyba oś nie powinna być taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Rama przedłużona,błotniki dopasowane no i mała przymiarka osi Teraz tylko szpachlowanie i podkład Naczepa czeka na malowanie no i mam co na nią postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Ja również jak zwykle będę zaglądał Może jak już wziąłeś się za przeróbki to trochę ją tak minimalnie przybrudzisz Projekt super, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Ja boje się brudzenia niestety bo jak by mi żle wyszło to model wylądował by w śmietniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Tyle modeli stoi u ciebie na półce, możesz poćwiczyć na którymś Wbrew pozorom to nie jest trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Kolejny ciekawy model się szykuje, podzielam zdanie Karol_Max abyś spróbował go trochę przybrudzić. Chciałbym mieć takie tempo w sklejaniu jak ty. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Rama pomalowana Tempo mam takie bo mam sporo wolnego czasu jak wracam z pracy Co do brudzenia to jak pisałem wcześniej boje śię i nie potrafie,przegladam fora i troche czytam na ten temat,może wkońcu kiedyś pobrudze jakiś model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 może wkońcu kiedyś pobrudze jakiś model. Oby jak najszybciej A jak na razie rama jak zwykle ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Troszke dłubnełem przy modelu. Mam pytanie czy moge sklejić i pomalowac kabine a potem dam rade włożyć wnętrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Ja tak zawsze robię ;) Najpierw podsufitkę, następnie doklejam boczki, a ostatecznie ląduje podłoga z całym ekwipunkiem i przyklejoną tylną ścianką. Bynajmniej tak zrobiłem w Scanii DD i SH. Jakby co to zawsze można podszlifować podłogę. Ja zawsze wycinam lewe drzwi to mam dodatkowo małe ułatwienie. Ale może inni Forumowicze podzielą się z Tobą swoimi szkołami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Troche nie miałem czasu na model ale coś tam zawsze zrobiłem więcej To narazie tyle. Ale dziś dłubie przy modelu wiec jutro pewnie jakieś fotki będo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirand Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Pokaż zdjęcia zawieszenia drugiej osi skrętnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 To zawieszenie jest z jakiejś amerykańskiej ciężarówki którą kupiłem na części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 i felgi tez widzę amerykańskie, bedziesz je zmieniał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Ciekawa koncepcja, mnie jednak razi te łączenie na dachu. Chyba się za bardzo pośpieszyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi