Kuglaty Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Gdzieś w odmętach szafki strychowej odnalazłem stary model, poczciwej Czapli Niestety bez kalkomanii i jej rewelacyjnych owiewek... I tu pojawia się pytanie - czy owiewki można dorabiać czy to już będzie warsztat [open]?Jeżeli chodzi o kwestię malowania - najprawdopodobniej będzie to wersja z Rumunii. Ze względu na jakość i ilość częsci sądzę, że będzie to warsztat - "Blitzkrieg" ;) Zdjęcia: Cytuj
tombie01 Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Witam cię serdecznie i cieszę się z kolejnej czapli w konkursie - życzę powodzenia Cytuj
jkorjat Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 witam ;) kiedyś wyrzuciłem to to do kosza, zdaje się że zostawiłem sobie owiewki i kalki, jakby co mogę podesłać . powodzenia z tym czymś modelopodobnym :P p.s. chyba sobie kupie to jeszcze raz i tym razem powalcze do końca:) Cytuj
Kuglaty Napisano 6 Lutego 2012 Autor Napisano 6 Lutego 2012 Witam cię serdecznie i cieszę się z kolejnej czapli w konkursie - życzę powodzenia Witam równie serdecznie i dziękuję za wsparcie ;) witam ;) kiedyś wyrzuciłem to to do kosza, zdaje się że zostawiłem sobie owiewki i kalki, jakby co mogę podesłać . powodzenia z tym czymś modelopodobnym :P p.s. chyba sobie kupie to jeszcze raz i tym razem powalcze do końca:) Byłoby bardzo miło z Twej strony, gdybyś użyczył mi tych brakujących części. Cytuj
gulus Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Samodzielne oszklenie nie załapie się na STANDARD, tak mi się wydaje. Cytuj
Milos Varak Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Witam konkurenta . Że się zapytam, z którego roku jest ten wypust? Bo widać że formy nie są jeszcze tak zdewastowane, idzie poznać że zastrzał to zastrzał, a nie bliżej niesprecyzowane coś . Odnośnie dorabiania części, było chyba poruszane, że można dorobić w standardzie zgubioną, czy niedolaną część. Ale Czapla bez tego pancernego oszklenia traci cały klimat . Aha, szpileczka będzie? Cytuj
Kuglaty Napisano 7 Lutego 2012 Autor Napisano 7 Lutego 2012 Witam konkurenta . Że się zapytam, z którego roku jest ten wypust? Bo widać że formy nie są jeszcze tak zdewastowane, idzie poznać że zastrzał to zastrzał, a nie bliżej niesprecyzowane coś . Odnośnie dorabiania części, było chyba poruszane, że można dorobić w standardzie zgubioną, czy niedolaną część. Ale Czapla bez tego pancernego oszklenia traci cały klimat . Aha, szpileczka będzie? Witam również konkurenta model odlany w 1987 roku więc trochę latek przeleżał w pudle ;) Co do owiewki - kolega jkorjat zadeklarował swą pomoc więc będą oryginalne pancerne owiewki ;). Odnośnie szpileczki - heh bez niej nie było by Standardu . Dzisiaj postaram się zamieścic kolejną porcję zdjęć z postępu prac nad Czaplą. Cytuj
Kuglaty Napisano 7 Lutego 2012 Autor Napisano 7 Lutego 2012 Nie mogę edytować postu więc zgodnie z obietnicą kolejna porcja zdjęć: Sklejone skrzydła i kadłub wraz ze swoim ultra wypasionym kokpitem Wyciąłem i wstępnie oszlifwałem kilka drobnostek Kolejna porcja zdjęć już wkrótce. Cytuj
jkorjat Napisano 7 Lutego 2012 Napisano 7 Lutego 2012 faktycznie leci szybko oszklenie już w drodze Cytuj
Kuglaty Napisano 8 Lutego 2012 Autor Napisano 8 Lutego 2012 faktycznie leci szybko oszklenie już w drodze Dzięki ogromne raz jeszcze. Nie wiem jak się odwdzięczę, chyba będę się musiał bardziej postarać z wykonaniem tego modelu Tymczasem kolejna odsłona Czapli. Preshading flamastrowy: I pierwsza warstwa farby Polish Kh. II z Pactry Przepraszam za jakość zdjęć, jednak aura i zdjęcia z fleszem nie sprzyjają fotografom ;) Pozdrawiam Cytuj
Kuglaty Napisano 8 Lutego 2012 Autor Napisano 8 Lutego 2012 No i zaczyna się flamastrowy horror... Flamaster jest jak żywy trup, którego można zakopywać w nieskończoność, a on i tak wylezie i będzie straszył. Nie bój żaby ;) to nie jest zwykły flamaster, tylko ten na bazie lakieru spirytusowego, coś w stylu długopisów do podpisywania płyt ale to nie to samo - cuchnie niemiłosiernie, jednak testowałem go już na kilku modelach pod farby akrylowe i się sprawdza doskonale ;). Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 8 Lutego 2012 Napisano 8 Lutego 2012 coś takiego:http://www.google.pl/search?hl=pl&q=permanent+marker&gs_sm=c&gs_upl=2070l5388l0l8976l10l10l0l0l0l0l269l1657l1.5.4l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1366&bih=642&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=6O8yT7Yl0ebxA6TmmekG Wylezie ,RAV ma rację,już gdzięś widziałem zdjęcia modelu gdzie z pod farby po pewnym czasie wychodził marker. Cytuj
kornik_69 Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Niestety koledzy mają rację kolego Kuglaty. Po jakimś czasie model może naprawdę wyglądać dziwnie Cytuj
Kuglaty Napisano 9 Lutego 2012 Autor Napisano 9 Lutego 2012 Pewnie koledzy mają rację, jednak nie używam typowego permamentnego markera- tylko coś w rodzaju pisaka z farbą - dostałem takie cóś od kumpla który pracuje w zakładzie lotniczym. Poza tym testowałem tę metodę na tych modelach : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26430 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26314 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26242 i po dzień dzisiejszy wyglądają tak jak w dniu pokrycia ich ostatnią warstwą lakieru bezbarwnego;) Więc nie rozumiem o co chodzi z tym wychodzeniem ? Cytuj
Kuglaty Napisano 10 Lutego 2012 Autor Napisano 10 Lutego 2012 Dzisiaj dotarły do mnie kalkomanie od kol. jkorjat dlatego też zabrałem się za kolejny etap budowy Czapli ;) Cytuj
tombie01 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 no cóż to chyba ostatnia prosta - i galeria Cytuj
Kuglaty Napisano 26 Lutego 2012 Autor Napisano 26 Lutego 2012 no cóż to chyba ostatnia prosta - i galeria Zapraszam do Galerii : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=173&t=31865 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi