Kuglaty Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Gdzieś w odmętach szafki strychowej odnalazłem stary model, poczciwej Czapli Niestety bez kalkomanii i jej rewelacyjnych owiewek... I tu pojawia się pytanie - czy owiewki można dorabiać czy to już będzie warsztat [open]?Jeżeli chodzi o kwestię malowania - najprawdopodobniej będzie to wersja z Rumunii. Ze względu na jakość i ilość częsci sądzę, że będzie to warsztat - "Blitzkrieg" ;) Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Witam cię serdecznie i cieszę się z kolejnej czapli w konkursie - życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 witam ;) kiedyś wyrzuciłem to to do kosza, zdaje się że zostawiłem sobie owiewki i kalki, jakby co mogę podesłać . powodzenia z tym czymś modelopodobnym :P p.s. chyba sobie kupie to jeszcze raz i tym razem powalcze do końca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Witam cię serdecznie i cieszę się z kolejnej czapli w konkursie - życzę powodzenia Witam równie serdecznie i dziękuję za wsparcie ;) witam ;) kiedyś wyrzuciłem to to do kosza, zdaje się że zostawiłem sobie owiewki i kalki, jakby co mogę podesłać . powodzenia z tym czymś modelopodobnym :P p.s. chyba sobie kupie to jeszcze raz i tym razem powalcze do końca:) Byłoby bardzo miło z Twej strony, gdybyś użyczył mi tych brakujących części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Samodzielne oszklenie nie załapie się na STANDARD, tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Witam konkurenta . Że się zapytam, z którego roku jest ten wypust? Bo widać że formy nie są jeszcze tak zdewastowane, idzie poznać że zastrzał to zastrzał, a nie bliżej niesprecyzowane coś . Odnośnie dorabiania części, było chyba poruszane, że można dorobić w standardzie zgubioną, czy niedolaną część. Ale Czapla bez tego pancernego oszklenia traci cały klimat . Aha, szpileczka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Witam konkurenta . Że się zapytam, z którego roku jest ten wypust? Bo widać że formy nie są jeszcze tak zdewastowane, idzie poznać że zastrzał to zastrzał, a nie bliżej niesprecyzowane coś . Odnośnie dorabiania części, było chyba poruszane, że można dorobić w standardzie zgubioną, czy niedolaną część. Ale Czapla bez tego pancernego oszklenia traci cały klimat . Aha, szpileczka będzie? Witam również konkurenta model odlany w 1987 roku więc trochę latek przeleżał w pudle ;) Co do owiewki - kolega jkorjat zadeklarował swą pomoc więc będą oryginalne pancerne owiewki ;). Odnośnie szpileczki - heh bez niej nie było by Standardu . Dzisiaj postaram się zamieścic kolejną porcję zdjęć z postępu prac nad Czaplą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Nie mogę edytować postu więc zgodnie z obietnicą kolejna porcja zdjęć: Sklejone skrzydła i kadłub wraz ze swoim ultra wypasionym kokpitem Wyciąłem i wstępnie oszlifwałem kilka drobnostek Kolejna porcja zdjęć już wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 faktycznie leci szybko oszklenie już w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 faktycznie leci szybko oszklenie już w drodze Dzięki ogromne raz jeszcze. Nie wiem jak się odwdzięczę, chyba będę się musiał bardziej postarać z wykonaniem tego modelu Tymczasem kolejna odsłona Czapli. Preshading flamastrowy: I pierwsza warstwa farby Polish Kh. II z Pactry Przepraszam za jakość zdjęć, jednak aura i zdjęcia z fleszem nie sprzyjają fotografom ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 No i zaczyna się flamastrowy horror... Flamaster jest jak żywy trup, którego można zakopywać w nieskończoność, a on i tak wylezie i będzie straszył. Nie bój żaby ;) to nie jest zwykły flamaster, tylko ten na bazie lakieru spirytusowego, coś w stylu długopisów do podpisywania płyt ale to nie to samo - cuchnie niemiłosiernie, jednak testowałem go już na kilku modelach pod farby akrylowe i się sprawdza doskonale ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 coś takiego:http://www.google.pl/search?hl=pl&q=permanent+marker&gs_sm=c&gs_upl=2070l5388l0l8976l10l10l0l0l0l0l269l1657l1.5.4l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1366&bih=642&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=6O8yT7Yl0ebxA6TmmekG Wylezie ,RAV ma rację,już gdzięś widziałem zdjęcia modelu gdzie z pod farby po pewnym czasie wychodził marker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Niestety koledzy mają rację kolego Kuglaty. Po jakimś czasie model może naprawdę wyglądać dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Pewnie koledzy mają rację, jednak nie używam typowego permamentnego markera- tylko coś w rodzaju pisaka z farbą - dostałem takie cóś od kumpla który pracuje w zakładzie lotniczym. Poza tym testowałem tę metodę na tych modelach : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26430 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26314 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26242 i po dzień dzisiejszy wyglądają tak jak w dniu pokrycia ich ostatnią warstwą lakieru bezbarwnego;) Więc nie rozumiem o co chodzi z tym wychodzeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Dzisiaj dotarły do mnie kalkomanie od kol. jkorjat dlatego też zabrałem się za kolejny etap budowy Czapli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 no cóż to chyba ostatnia prosta - i galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 no cóż to chyba ostatnia prosta - i galeria Zapraszam do Galerii : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=173&t=31865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi