jarex15 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Witam, Dłubię sobie modelik samolotu Mirage i miałem ochotę zrobić pod niego płytę lotniska, gdzieś czytałem jak to zrobić i wydłubałem coś takiego Robiłem według przepisu czyli farba+talk i wyciskanie strzykawką i wyszło dziwnie Mojej żonie się podoba ale jakoś ja nie jestem przekonany. Podpowie ktoś jak zrobić płytę lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Podstawka w tym przypadku zależy od skali model. Jaką ty masz? Ja zrobiłem z deski. Wyryłem w niej linię i pomalowałem. Jutro będę miał czas to wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Podstawka w tym przypadku zależy od skali model. Jaką ty masz?Ja zrobiłem z deski. Wyryłem w niej linię i pomalowałem. Jutro będę miał czas to wrzucę fotkę. Model w skali 1/48, podstawką jest spód z ramki na zdjęcie i na to naklejony papier ścierny. Będę wdzięczny za fotkę, tylko że między płytami lepik jest lekko wypukły lub lekko wklęsły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Najlepszym materiałem jaki wykorzystałem do płyt betonowych jest spienione pcw. Materiał tani, łatwy do cięcia, i w przeciwieństwie do zwykłych arkuszy poliestrowych podatny na odciskanie. Można wziąć np. tępy koniec noża, i żłobić łatwo przerwy między płytami, nieźle wychodzą też pęknięcia, a materiał sam w sobie ma odpowiednią fakturę. Kupisz w Castoramie, gdzieś gdzie zajmują się reklamą, albo na allegro. Tutaj próbka: http://www.009.cd2.com/members/how_to/nouaillier_a.htm Nie mam niestety swoich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Jak mówiłem ja zrobiłem na kawałku drewnianej deski. Zrobiłem ją do modeli 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Jak mówiłem ja zrobiłem na kawałku drewnianej deski. Zrobiłem ją do modeli 1/72. A jak pomalowałeś łączenia płyt? Spienione pcv też robi wrażenie muszę wypróbować obydwie metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7uk3r0n1n Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Ja robiłem z gipsu szpachlowego i modeliny... efekt jak widać (choć można lepiej jeżeli bardziej się przyłoży do szlifowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi