Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki wynalazek sobie sprawiłem do kolekcji powojennych pojazdów terenowych naszego wojska.

Na zewnątrz:

całkiem ładnie opracowana obowlutka do pudełka:

GAZ-69_1.jpg

Wewnątrz:

Instrukcja dwu rysunkowa - na jednym góra, na drugim dół pojazdu

GAZ-69_2.jpg

Blaszka + Klisza:

Części może niewiele, ale wszystko co najważniejsze tu znajdziemy.

No i spory zapas tablic rejestracyjnych do pojazdów UN i MO, niestety zabrakło tablic do zwykłych wojskowych GAZów

GAZ-69_3.jpg

Części:

Części na fotce w większości mają usunięte przeze mnie nadlewki.

Dość dobrze to wygląda, zobaczymy jak się będzie sklejało.

Możliwość zrobienia otwartej maski silnika.

GAZ-69_4.jpg

Rzut oka w zbliżeniu:

GAZ-69_5.jpg

I na koniec mała składanka:

GAZ-69_6.jpg

Z pewnością da się z tego zrobić ładny modelik, ale jak to przy żywicy, trochę pracy będzie trzeba włożyć...

Damy radę, kwestia tylko wyboru malowania, ale tu przyjdą z pomocą kalkomanie z ToRo Models.

Przy okazji zakupu trochę nie stanął na wysokości zadania sklep Jadar, bo zamówienie realizowali 2 tygodnie (priorytet!!!) mimo iz na ich stronie widniała informacja - towar dostępny.

Napisano

Bardzo fajny gazik

Pomysł z obwolutą na pudełko rzeczywiście świetny - 10tp ma tak samo , więc chyba będzie to standardem.

Co do dostępności - to , że wisi jako dostępny wcale nie oznacza ,że gotowe do wysyłki . Żywica jest niszowym tematem, nie mają jej na stanie , więc odlewają dopiero na konkretne zamówienie

Napisano

Skoro zobaczyłem co jest w środku, teraz popatrzę ja się to prawuję "w praniu" i pewnie też kupię. Ale pilnik to Ci się przyda...

Napisano

Dziwna zbieżność, ja wyciągnąłem swój model z 2-3 godziny przed ukazaniem tego in-boxa. Wysypałem części na rękę, zobaczyłem, że mało co widzę i spakowałem wszystko do pudełka (ja mam jeszcze stare pudełko z jedna czarno-białą fotką).

Napisano
Dziwna zbieżność, ja wyciągnąłem swój model z 2-3 godziny przed ukazaniem tego in-boxa.
Skoro taka zbieżność myśli, to może zrobimy projekt grupowy? Ty i ja znaczy się

Wysypałem części na rękę, zobaczyłem, że mało co widzę
No, bez lupy za takie maleństwa się nie biorę