Albonista Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Według mnie, różowy wygląda za bardzo hipisowsko, zwłaszcza że kabina to część vana A100. Ale wracając do tematu, Mark, czy trafiłeś może na zdjęcia tego Dodge`a w wersji ciągnika trzyosiowego? Pytam, bo zamierzam zabrać się za swojego i chciałbym go zrobić właśnie w wersji 3-osiowej. Wiem, że były takie (jeden na pewno), ale nigdzie niema jego zdjęć (znalazłem kilka solówek) a nie chcę robić totalnego science-fiction. Życzę powodzenia w budowie. Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Karol_Max --- Po położeniu clearu kolor bazowy w pewnych miejscach się złuszczyl. Nie wiem dlaczego bo oba lakiery to Motip. To nie był różowy, kolor lakieru to--RAL 4006 purpurowy połysk. Czy będzie taki sam ? nie wiem, skłaniam się do 2-ch wersji 1. dół żółty/ góra czarna 2. cały w kolorze 485C-- lazurowa --- taka jak milicja w PRL-u Albonista-- nigdy nie widziałem takiej wersji--- musi być ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Ponieważ Dodge trochę się odwlecze --- ale nie długo -- po drodze dokończyłem , a może odbudowałem taki malutki projekt który być może znajdzie sobie miejsce w którymś z europejczyków Edytowane 3 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Oo, ramię fajne. Jak kiedyś zacznę robić trucki, to na pewno zahaczę o takiego jednorękiego bandytę Wygląda świetnie! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Oo, ramię fajne. Jak kiedyś zacznę robić trucki, to na pewno zahaczę o takiego jednorękiego bandytę Wygląda świetnie! pzdr. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Świetnie wygląda ten HDSik, też mam takiego na stanie, leży i czeka na swoją kolej Powodzenie z tym "brzydkim kaczątkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Świetnie wygląda ten HDSik, też mam takiego na stanie, leży i czeka na swoją kolej Powodzenie z tym "brzydkim kaczątkiem" Dzięki . Jeśli udało by się skrócić skrzynie w Scanii 142 H to po pozbyciu się plandeki ten HDS mógł by tam wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Ciekawy pomysł z tą skrzyniową Scanią, ja mam pomysł na Dafa 95 6x4 z niskim dachem i HDSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Masakra-- wszystko od nowa. Odmyte, wyszlifowane i ponieważ ten grill mnie wnerwił to go wyrąbałem. Mały dodatek do ramy Przypuszczalny kolor po nowemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Hmm... Czyli będzie żaba Bardzo fajnie, podwozie jest niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Marca 2012 Autor Share Napisano 8 Marca 2012 Nowa odsłona " żaby" Początek prac przy naczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Naczepa sklejona i obrobiona , przymiarka podłogi. Kabina pociągnięta bezbarwnym, drzwi z fikcyjnym logiem i wanna w nowej szacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Jak zwykle wszystkie twoje podłogi robia wrażenie Hmm, numer startowy na drzwiach? Czyżby Crazy Frog? Haha, nie no żartuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Jak zwykle wszystkie twoje podłogi robia wrażenie Hmm, numer startowy na drzwiach? Czyżby Crazy Frog? Haha, nie no żartuję Dzięki Krzychu. Musiałem coś wymyśleć bo oryginalne kalki poszły w DOT-cie na szmelc. Ale może być Crazy Frog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Teraz zielona żaba też ciekawy ale róż był jednak lepszy A przyczepa genialna będzie zapewne jak ją skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Trochę żaby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 No nabiera kształtów, ale te jamki skurczowe na mocowaniach resorów, to nie ładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Witaj, fajnie ten model wychodzi, tylko ma wątpliwości czy aby odpowiednio wkleiłeś wycieraczki? Bo według mnie odwrotnie, w tej pozycji nie mają prawa działać. Ale mogę się mylić... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CyklonK Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Powiedziałbym, że są w pozycji jak przy działających wycieraczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 .... Powiedziałbym, że są w pozycji jak przy działających wycieraczkach Przecież napisałem powyżej że mogę się mylić, ale Twoje zdjęcie też pokazuje z Mark666 wkleił je odwrotnie, prawa po lewej stronie i odwrotnie, zobacz układ ramion w stosunk do części roboczej, czyli "piór". Przy takim układzie nie powinny działać. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Przyjrzę się problemowi. To pierwszy i ostatni Lindberg jaki kupiłem , to gorsze od amt Marcus05 --- masz rację , zaraz to zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CyklonK Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Fakt, moje też niedopatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Ruszyły prace przy naczepie, jest już pomalowana, ma podłogę, dorobiłem skrzynkę bo ten pusty uchwyt pod spodem był taki nijaki . Kolej teraz na okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Marku, ale jak Ty chcesz tą skrzyneczkę otwierać? Skrzyneczka ładna, ale nieporęczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 może boczna ściana otwiera się do dołu? zawiasy na dolnym kancie? a to metalowe tylko trzyma zamknięte? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi