karambolis8 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Witam. Model dłubałem parę miesięcy. Największym problemem było spasowanie części i podział technologiczny. Do tego słabe odwzorowanie detali. Czyli po prostu stare Italeri Część kalkomanii pożyczyłem od Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Świetny model, bardzo ładne i czyste wykonanie, gratuluję! Brakuje mi tylko trochę dokładniejszego odwzorowania uzbrojenia, które byłoby "kropką nad i" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Dysze oraz rakiety są z innej bajki. Jak dla mnie są za czyste w porównaniu do płatowca. Jakbyś pomalował je na srebrno i biało, przykleił do modelu i zapomniał o nich a nad resztą modelu jeszcze trochę popracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Szczerze mówiąc to nie wiem co z nimi zrobić. One są idealnie gładkie. Żadnych linii podziałowych, nic. I nie są okrągłe w przekroju, a wash mógłby to uwidocznić. Z dyszami chyba jeszcze powalczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 E tam, jak Ci się podoba to zostaw jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Fajny "Szerszeń" , mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam Kolejny przyjemny dla oka model kolego Karambolis Model podobnie jak poprzednie wykonany jest poprawnie, aczkolwiek brak mu tej wspomnianej już wyżej "kropki nad i". Do uzbrojenia i dysz dodałbym jeszcze wnęki i golenie podwozia, hak do lądowania oraz drabinkę. Można by było przynajmniej potraktować te elementy rzadkim wash'em. W przytpadku zupełnie gładkich elementów nie jest to łatwe zadanie, ale we wnękach, haku czy drabince, zrobi się to bez problemu. Również kokpit wygląda tak jakoś pustawo... Bardzo podoba mi się za to wybrane przez Ciebie malowanie. Kalki siadły Ci całkiem fajnie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Karrramba...bolis !!! jak na stare Italeri, to wykonałeś kawał dobrej, "nikomu niepotrzebnej roboty"-he,he jak dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 delikatnie spytam o ułożenie pylonów uzbrojenia....dlaczego są proste względem osi ? W realu są pod pewnym kątem do kierunku lotu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Bo tak było w zestawie, a ja tego nie poprawiłem. W Hasegawie będzie dobrze. I przy okazji będzie w malowaniu widocznym na tym zdjęciu ;) Fajnie, że mimo mankamentów model się podoba. Dzięki za opinie i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Bardzo fanie wyszedł Tobie ten model. W obecnej chwili mam go na warsztacie. Jednak chcę zrobić z niego zupełną abstrakcja tzn -dać mu malowanie Blue Angels ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi