skikut87 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Dzięki o to właśnie mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 powoli ale do przodu Wosiek nie gniewaj się ale nie do końca Cie posłuchałem. To z powodu, że na myśl o wycinaniu tego kruchego łamliwego grubego plastiku odechciewa mi się żyć... łatwiej było zrobić od nowa ( na zdjęciu jest chłodnica z nałożona szpachlą wiec nie czepiać się ze tak wygląda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Powoli ale do przodu... a nie powoli ale konkretnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Wosiek nie gniewaj się ale nie do końca Cie posłuchałem. To z powodu, że na myśl o wycinaniu tego kruchego łamliwego grubego plastiku odechciewa mi się żyć... łatwiej było zrobić od nowa ( na zdjęciu jest chłodnica z nałożona szpachlą wiec nie czepiać się ze tak wygląda ) Nie mam zamiaru, to "Twoja piaskownica i Twoje babki" Na PW do była moja propozycja nie "wymóg". Pamiętaj jednak, że to nie koniec tej zabawy, bo powinieneś jeszcze zrobić podziały żaluzji na trzy pola no i zmniejszyć górę maski. Ogólnie tempo masz zabójcze, ale żeby nie było, że wszystko jest OK to napiszę, że grubość siedzenia kierowcy znacznie odbiega od siedzenia pasażera i to kłuje w oczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Powoli ale do przodu... a nie powoli ale konkretnie ?? Się rozumie samo przez się Ogólnie tempo masz zabójcze, ale żeby nie było, że wszystko jest OK to napiszę, że grubość siedzenia kierowcy znacznie odbiega od siedzenia pasażera i to kłuje w oczy :( To dlatego że mam teraz absolutorium i na zmianę siedzę przy AutoCAD-zie i modelu. Co do grubości zrobiłem to celowo, na fotkach od Ciebie i znalezionych przez mnie widać iż kierowca miał lepsze warunki niż reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Marca 2012 Autor Share Napisano 2 Marca 2012 Jak widać czeka mnie jeszcze trochę szlifowania... Pytanie do bardziej doświadczonych: jak robić nity w tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Kurde, ale żeś się zawziął. Niestety z nitami nie umiem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Kurde, ale żeś się zawziął. Niestety z nitami nie umiem pomóc. heh tym razem na prawdę nie wiem cz to pozytywne cz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Nity...hmm...korzystałem ze starych złomków i z nich odcinałem łebki nitów.Dobry dawca to Mark I od Airfixa. Potem na czubeczek nożyka i na CA. Lub szukaj żywicznych ''pchełek'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Masz może blaszki edka? Nawet 35. Na bokach są takie dziurki, do robienia właśnie nitów itp. wystarczy roztopić ramkę plastikową nad ogniem i przyłożyć a potem łepek odciąć. Albo z wyciągniętej pod ogniem ramki przyklejać całe "druciki" z tych wyciągniętych ramek na model, a potem przycinać i obrabiać do odpowiedniej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Nity...hmm...korzystałem ze starych złomków i z nich odcinałem łebki nitów.Dobry dawca to Mark I od Airfixa.Potem na czubeczek nożyka i na CA. Lub szukaj żywicznych ''pchełek'' Lepiej na rozpuszczalnik (nitro np.) wiecej czasu na umiejscowienie i nie zostaje nic naokolo. Dasz za duzo nitro - dobrze dmuchniesz i po klopocie. Gratuluje zawziecia przy tym modelu, ja bym poczekal na Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi