Ruderigo Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Witam.Nie wiem, czy ten post zamieszczam we właściwym dziale. Jeśli nie, to bardzo przepraszam. Mój znajomy z Wielkiej Brytanii zadał mi pytanie który z zestawów wymienionych w temacie byłby lepszy. Cóż, wiem, że zestaw Krakowiaka zawiera absolutnie wszystkie części, i właściwie nic nie trzeba dokupować. Piorun z Niko ponoć do ubogich zestawów też nie należy, ale czy wiecie może coś więcej na ich temat? Który zestaw lepszy, i dlaczego. Byłbym wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję, i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Posiadam Krakowiaka. Jest to zdecydowanie bardzo trudny model choćby ze względu na to, że jest bardzo kruchy. A trzeba przy nim dużo ciąć i szlifować. Nie jest to też model, który sam się skleja. 101 % uwagi - to jest to czego ten model wymaga. Dlatego odstawiłem go na półkę do czasu aż będę miał większy luz (np jak żona z córką wyjadą do rodziny a ja sobie wezmę urlop z pracy ). Z Niko przerabiałem póki co tylko Wichra i napisze tylko tyle, że składanie tego modelu to sama przyjemność. Znajomego interesują tylko okręty w skali 1/700? Bo jeśli 1/350 to z White Ensign Models jest zzzzaaaajjjjeeee... Piorun w tej właśnie skali. Cena jak na warunki brytyjskie niewielka - coś koło 70 funcików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 jest zzzzaaaajjjjeeee... Można gdzieś zobaczyć in-box? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 ORP Piorun z WEM -u w 350 -tce miał swoją recenzje w MO ... i nie była to żadna rewelacja jakiej można byłoby spodziewać się po żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Dziękuję! Uwagi przekażę. Gość jest raczej zaawansowanym modelarzem, więc pewnie Krakowiak nie zrobi na nim wielkiego wrażenia jeśli chodzi o trudność w sklejaniu. Jeśli chodzi o skalę, to buduje chyba tylko w siedemsetce. A co do Niko, o dobrze wiedzieć, bo sam chciałbym skleić swoją pierwszą żywicę, i chyba się zdecyduję na coś z Niko. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi