skala72 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Nie wiem sam co o tym sądzić. Po trzydziestu latach wracam do modeli samolotów od których rozpoczęła się moja cała przygoda z modelarstwem, no może za dużo powiedziane, ze sklejaniem. Zafundowałem sobie ostatnio model japońskiego samolotu KI-106 czeskiej firmy RS Models. Po "Czaplach" i samolotach Aeroflotu kupowanych w składnicy Harcerskiej, pierwszym "zachodnim" (tak super extra) z tego co pamiętam był "Oscar" z Hasegawy ("Zero" nie było) na Jarmarku Perskim na Żoliborzu za jakieś chore pieniądze (Mamy oczywiści, nie moje). Dobra, koniec tej gadki szmatki, poniżej fotki modelu - taki mały in-box, i pierwsze przymiarki. Warsztat pewnie trochę potrwa. Prośba do znawców tematu o podpowiedzi, przed wykonanie, nie po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Yes! Yes! Yes! Kolejny japoniec. Dodaj może jakąś blachę do środka? Podpatruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Yes! Yes! Yes!Kolejny japoniec. Kiedyś miałem na ich punkcie pier--lca, miałem (prawie) wszystkie modele z Hasegawy i masę booksów na temat wojny na Pacyfiku. Oczywiście tych jakie były dostępne w latach '80 w Polsce. Teraz to inny Świat, chociaż za dużo na temat tego samolotu nie ma w sieci. Dodaj może jakąś blachę do środka? Podpatruję. O ile jest, to jakaś Eduarda. Spora część modeli RS jest wyposażona w blaszki, ten akurat nie, ale .. co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Też mam pie**** na punkcie japońskich maszyn, są piękne. Patrząc na tablice z zegarami, blachę bym wpakował lub dorobił coś sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Siedzę właśnie nad Eduardem i Extratechem, ale do KI-106 nie ma, ale ... damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Detale od Ki-84 Hayate powinny pasować. Ki-106 to wersja tego samolotu z częściowym zastosowaniem drewna zamiast deficytowgo aluminium. Malowania fikcyjne zapewne, bo skończono tylko prototypy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Dzięki serdeczne, właśnie dzięki tobie znalazłem trochę informacji na temat 106ki. Dwie późniejsze wersje były uzbrojone tylko w dwa działka 20mm, rozumiem, że pozostawiono te w kadłubie, a nie w skrzydłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Lepsze szkło na kabinkę już jest, pasuje jak ta lala: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi