ccsrally Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 witam dawno mnie tu nie było. Korzystając z okazji ładnej pogody zrobiłem kilka fotek corolli. model daje w galerii skończonych modeli ale muszę jeszcze tylko śruby w felgach pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Ładnie, czysto sklejona. Chociaż jakieś błotko nadałoby jej rajdowego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 to jest autko podstawione na badanie techniczne wiec blotka nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Badania badaniami, ale linie podziału by się przydały, poza tym czyściutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Ja bym jeszcze się przyczepił do felg - nie pomalowane śruby i dekielki piast. Do tego jakieś delikatne uszczelki lamp. Poza tym model fajny. W rajdówkach zawsze podziwiam położenie wielkogabarytowych kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lalas2000 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Prawdziwa perełka jak wszystkie rajdówki Janka co z tymi lina podziału ? u ciebie jak zrobisz line to będzie 100 % pozytyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 juz gdzieś na którymś z forum pisałem dlaczego nie robię lin podziału. linia średnio ma około 1milimetra na modelu wiec w skali 1:1 będzie miała ok. 2,4 cm !!!! a które auto w realu ma takie szpary w drzwiach? chyba powypadkowe może kiedyś się zdecyduje na linie ale nie czarne tylko w jakieś szare żeby nie były tak wyraźne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 (edytowane) Fajna Toyotka. Model czysto i schludnie złożony. O płaskich felgach już zostało powiedziane. Plus za dobrze położone kalki. O liniach podziału też już napisali, ale ja się z Tobą nie zgodzę w tym, że po pogłębieniu mają aż 1mm szerokości. Robiąc to, np. delikatnie nadłamanym skalpelem/ igłą, można spokojnie znacznie pogłębić szczeliny nie poszerzając tych oryginalnie odlanych. Samym zapuszczaniem (szczególnie po podkładzie, bazie i bezbarwnym) nie uzyskasz dobrego efektu, a linie będą prawie na równi z resztą karoserii - tego nie ma nawet powypadkowy w realu:D Polecam Ci poeksperymentować bo to świetna metoda, żeby zbliżyć model do wersji 1:1, a Twoje rajdówki są tego warte. pzdr. Edytowane 17 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 linie podziału sa tak i tak pogłębiane (nie poszerzane) na gołej karoserii przed malowaniem. Oglądając fotki rzeczywiście nie widać tego aż tak. ale co do linii to poeksperymentuje w najbliższej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi