ccsrally Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 witam dawno mnie tu nie było. Korzystając z okazji ładnej pogody zrobiłem kilka fotek corolli. model daje w galerii skończonych modeli ale muszę jeszcze tylko śruby w felgach pomalować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michukosa Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Ładnie, czysto sklejona. Chociaż jakieś błotko nadałoby jej rajdowego uroku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccsrally Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 to jest autko podstawione na badanie techniczne wiec blotka nie ma:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Badania badaniami, ale linie podziału by się przydały, poza tym czyściutko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuss Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Ja bym jeszcze się przyczepił do felg - nie pomalowane śruby i dekielki piast. Do tego jakieś delikatne uszczelki lamp. Poza tym model fajny. W rajdówkach zawsze podziwiam położenie wielkogabarytowych kalek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lalas2000 Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Prawdziwa perełka jak wszystkie rajdówki Janka co z tymi lina podziału ? u ciebie jak zrobisz line to będzie 100 % pozytyw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccsrally Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 juz gdzieś na którymś z forum pisałem dlaczego nie robię lin podziału. linia średnio ma około 1milimetra na modelu wiec w skali 1:1 będzie miała ok. 2,4 cm !!!! a które auto w realu ma takie szpary w drzwiach? chyba powypadkowe może kiedyś się zdecyduje na linie ale nie czarne tylko w jakieś szare żeby nie były tak wyraźne:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniOCP Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 (edited) Fajna Toyotka. Model czysto i schludnie złożony. O płaskich felgach już zostało powiedziane. Plus za dobrze położone kalki. O liniach podziału też już napisali, ale ja się z Tobą nie zgodzę w tym, że po pogłębieniu mają aż 1mm szerokości. Robiąc to, np. delikatnie nadłamanym skalpelem/ igłą, można spokojnie znacznie pogłębić szczeliny nie poszerzając tych oryginalnie odlanych. Samym zapuszczaniem (szczególnie po podkładzie, bazie i bezbarwnym) nie uzyskasz dobrego efektu, a linie będą prawie na równi z resztą karoserii - tego nie ma nawet powypadkowy w realu:D Polecam Ci poeksperymentować bo to świetna metoda, żeby zbliżyć model do wersji 1:1, a Twoje rajdówki są tego warte. pzdr. Edited March 17, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccsrally Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 linie podziału sa tak i tak pogłębiane (nie poszerzane) na gołej karoserii przed malowaniem. Oglądając fotki rzeczywiście nie widać tego aż tak. ale co do linii to poeksperymentuje w najbliższej przyszłości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts