Jump to content

TOYOTA COROLLA WRC RALLY BARUM 2000

ccsrally
 Share

Recommended Posts

witam

dawno mnie tu nie było.

Korzystając z okazji ładnej pogody zrobiłem kilka fotek corolli. model daje w galerii skończonych modeli ale muszę jeszcze tylko śruby w felgach pomalować.

475e63bb.jpg

4fb51f2d.jpg

76fa0ad9.jpg

866bfc91.jpg

Ja bym jeszcze się przyczepił do felg - nie pomalowane śruby i dekielki piast. Do tego jakieś delikatne uszczelki lamp. Poza tym model fajny. W rajdówkach zawsze podziwiam położenie wielkogabarytowych kalek.

juz gdzieś na którymś z forum pisałem dlaczego nie robię lin podziału. linia średnio ma około 1milimetra na modelu wiec w skali 1:1 będzie miała ok. 2,4 cm !!!! a które auto w realu ma takie szpary w drzwiach? chyba powypadkowe

może kiedyś się zdecyduje na linie ale nie czarne tylko w jakieś szare żeby nie były tak wyraźne:)

Fajna Toyotka. Model czysto i schludnie złożony. O płaskich felgach już zostało powiedziane. Plus za dobrze położone kalki. O liniach podziału też już napisali, ale ja się z Tobą nie zgodzę w tym, że po pogłębieniu mają aż 1mm szerokości. Robiąc to, np. delikatnie nadłamanym skalpelem/ igłą, można spokojnie znacznie pogłębić szczeliny nie poszerzając tych oryginalnie odlanych. Samym zapuszczaniem (szczególnie po podkładzie, bazie i bezbarwnym) nie uzyskasz dobrego efektu, a linie będą prawie na równi z resztą karoserii - tego nie ma nawet powypadkowy w realu:D Polecam Ci poeksperymentować bo to świetna metoda, żeby zbliżyć model do wersji 1:1, a Twoje rajdówki są tego warte.

pzdr.

Edited by Guest

linie podziału sa tak i tak pogłębiane (nie poszerzane) na gołej karoserii przed malowaniem. Oglądając fotki rzeczywiście nie widać tego aż tak. ale co do linii to poeksperymentuje w najbliższej przyszłości.