jarex15 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Witam, Zaczynam dłubaninę przy A-10a produkcji Italeri z dodatkami aires'a, raczej warsztat będzie trwał długo ze względu na odwieczny brak czasu a i wszystkich farb nie mam No to zaczynamy: wiele tego nie ma ale... oceńcie sami Mam na starcie pytanie jak zrobić tą "skalę" na zegarach, może ktoś już walczył z tą materią i ma jakiś sprawdzony patent, myślałem o cieńkim pisaku albo malowaniem od wewnątrz tzn pędzel od tył i delikatnie po brzegu malować tylko czy to zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Również się przymierzam do klejenia A-10 1:72/1:48. Obserwuję i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Zrób skan tej kliszy, którą dał Aires, pokoloruj sobie w programie graficznym i daj jeszcze raz do wydrukowania na folii w jakiejś drukarni. A może sam masz kolorową drukarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Jeżeli tablica przyrządów jest odpowiednio gruba, w otworki pod te przyrządy można wkleić wyciągnięte z zielonego plastiku pręciki na CA, zeszlifować do powierzchni tablicy, a następnie punktujesz w środku zielonych kół igłą, i rozwiercasz cienkimi wiertełkami - na końcu masz idealną zieloną otoczkę. Jest z tym trochę roboty, ale może warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 20 Marca 2012 Autor Share Napisano 20 Marca 2012 Taka tam mała aktualizacja kokpit prawie ukończony moze w tym tygodniu wkleję zegary Wyciąłem "luk" elektroniki bo kiedyś w ferworze walki go zakupiłem Zdjęcie porównawcze żywica vs plastik dla koegi Marcina no i wreszcie luki podwozia w skrzydłach ale tam było zabawy żeby to wpasowac najpierw masa szybko schnąca tamiyi potem przymiarka szlifowanko itd...... aires wymiarowo nie popisał się zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Kokpit strasznie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Jak kolorowy druk, to nie koniecznie folia. Wystarczy dobry papier foto a i ten samoprzylepny też się ładnie barwi... Jak 48, to powinno pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Metoda prosta i sprawdzona: Jak znam Airesa to obwódki wokól zegarów są wypukłe. Malujemy je na zielono (można nawet spokojnie cały ich segment) a następnie mocno rozcieńczoną czarną robimy mała kroplę pomiędzy zegarami. Farba się nam ładnie rozleje pozostawiając wystające zielone obwódki. Taką samą metodą robiłem czarne obwódki na szarej tablicy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reebook Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Jak Ty to malujesz że to wszystko jest takie dokładne? Pędzelkiem jakimś małym czy jak? Na przykład fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 21 Marca 2012 Autor Share Napisano 21 Marca 2012 |Frosty dzięki spróbuję tak zrobić Jak Ty to malujesz że to wszystko jest takie dokładne? Pędzelkiem jakimś małym czy jak? Na przykład fotel. Fotel malowałem aero,butlę i przewody na nim malowałem pędzelkiem. Sam fotel 3 razy był zmywany z farby bo efekt mi się nie podobał choć do końca i teraz nie jestem zadowolony bo taki jakiś za nowy taki mało "wypierdziany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Post pod postem ale coż, pomalowałem w końcu tablicę przyżądów Frosty akurat ta blaszka airesa jest gładka jak stół ale udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi