tornado Napisano 1 Kwietnia 2006 Napisano 1 Kwietnia 2006 W końcu udało mi sie kupić na allegro, to co nie mogłem wylicytowac na ebayu, mianowicie już prawdziwy rarytasik - White Frightliner z AMT :P Jak widać na fotkach, w pudle szwędało sie mnustwo luźnych, a także już co nieco posklejanych elementów ciągnika: Niestety, ktoś już zaczął nieudolnie sklejać model i nawet pomalował kilka części, które natychmiast wrzuciłem do DOTu. Ramę i silnik trzeba będzie rozebrać na części i od nowa posklejać. Jak widac w ramkach zostało dość sporo wolnego miejsca po wyciętych elementach. Jeszcze nie wiem czy czegoś w zestawie nie brakuje. Cytuj
DeX Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 Zapowiada się ciekawie, już się szykuję do śledzenia kolejnych częście Twojej relacji Jak wiesz albo nie, Tornado, to ja jestem początującym modelarzem i chciałbym się dowiedzieć co to jest ten cały DOT Cytuj
NobelEXC Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 DOT jest to nic innego jak nazwa jednego z płynów hamulowaych. W modelarstwie używa sie go do zmywania farby z modelu, nie uszkadzając powierzchni jednocześnie. Z reguły stosujemy DOT-3 lub DOT-4 ( różnią sie tylko temp. wrzenia). Dana częśc zanurzamy na 24h w płynie, potem płuczemy, odtłuszczamy i mamy element jak nowy Okres 24 h jest przewidziany dla lakierów samochodowych i chyba akryli... do reszty zalecam dłuzszy czas kompieli, badź użycie kreta... Pozdr. Oskar Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi