Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 months later...
Napisano

PTS-M Amphibia - Balaton Modell BM7207

7123.jpg

UAZ-452 D light truck - Balaton Modell BM7223

7124.jpg

YA-192 wheels for UAZ-469 - Balaton Modell BM3540 (for Trumpeter, Military Wheels, Bilek)

7121.jpg

Balaton Modell

• 5 months later...
Napisano

No i mamy kolejną nowość:

[urlhttp://www.sklep.tankmodels.pl/balaton-modell/5375-kirovets-k-700-tractor-balaton-modell-7225.html]Kirovets K-700 tractor - Balaton Modell 7225[/url]

kirovets-k-700-tractor-balaton-modell-7225.jpg

Model oczywiście wykonany jest z żywicy wzbogacony o zestaw PE.

Wkrótce:

Kalmar RT-240 container handler

EC-135 heli. ambulance HUN markings

Rubik: R-07 a "Cricket" Hun. glider

Rubik: R-07 b "Grebe" Hun. glider

AN-2 patrol boat

• 2 months later...
Napisano

Wiadomo coś o cenie tych kółeczek?

Napisano

Ale jest również napisane: Product is not in the stock! Try later!

Jak będę znał ceny (na razie brak w cenniku) to dopiero mogę podać.

Napisano

Koledzy, możecie mnie poratować, podając średnicę i szerokość kółek 1/72 do ziła 157 i urala 375? Może macie modele ICM i z nich zdjąć te wymiary? Zastanawiam się nad zastosowaniem takich kółek w innym projekcie.

Jacek.

Napisano

To masz projekt, a nie masz modeli Urala lub Ziła?? Hmm

Napisano

Bo to jest zupełnie inna bajka, pewnie do drobnych przeróbek ale z zamieszczonych rysunków wygląda to obiecująco. Chodzi mi tylko o rozmiary tych kółek, ewentualnie pogrzebię w sieci za rozmiarówką oryginału i przeliczę.

Jacek.

• 2 months later...
  • Super Moderator
Napisano
Koledzy, możecie mnie poratować, podając średnicę i szerokość kółek 1/72 do ziła 157 i urala 375? Może macie modele ICM i z nich zdjąć te wymiary? Zastanawiam się nad zastosowaniem takich kółek w innym projekcie.

Jacek.

ZIŁ - średnica 14,87 mm, szerokość 4,89 mm

URAL 375 - średnica 16,87 mm, szerokość 5,14 mm

Napisano

Znalazłem trochę czasu i podsyłam zdjęcia kół do URALi 375/4320 (ICM) wraz z wymiarami i rodzajami.

wheels%20for%20ural%2001.jpg

wheels%20for%20ural%2002.jpg

wheels%20for%20ural%2003.jpg

PS. fotki kółek z wymiarami z Balatonu do modeli ZIŁów (ICM) podam później.

Napisano

Wielkie dzięki. Już wiem że od Urala zakupię, pasują idealnie. Ziłowskie pewnie też, są nieco mniejsze ale po pomiarach posiadanych modeli i planów też są do dopasowania. Jeszcze raz dziękuję i poproszę o podobną poglądówkę do Ziła.