METYS Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Ponieważ He 219 już na wykończeniu i czeka aż łaskawie zechce mi się ruszyć dupsko i zamówić gablotke. Postanowiłem zabrać się za kolejny " cud " nazistowskiej techniki ( o ironio, jak ja ich nie nawidzę ). Model dostanie pare drobiazgów z zestawu CMK detail set oraz silnik z Quickboost-a. W tej chwili jestem na etapie szlifowania pociętego kadłuba i płata. Dopieszczam też kabine w okablowanie przed malowaniem. Niestety pojawiła się mała zagwozdka! Otóż instrukcja revell-a podaje iż wnętrze tylnych wnęk podwozia oraz tylnych i przednich ich "drzwi" należy pomalować na kolor aluminiowy, natomiast przednią wnęke w RLM 02. Jakoś słabo mi to pasuje! Przepraszam za brak zdjęć ale w nowym mieszkaniu nie mam neta i ratuje sie pakietem na tel. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Na chwilę obecną wygląda to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Czy ktoś posiada może na zbyciu części G3 i G4. Razem połączone tworzą miejsce osadzenia anten radaru. Mi niestety przy sprzątaniu zaginęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Małe postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Całkiem dobra robota z tym wnętrzem. W ogóle widać fajne podejście do modelu. Chętnie zobaczyłbym fotki kabiny z trochę większej odległości - duże zbliżenia zabierają trochę ostrości i precyzji, która - mam wrażenie - na żywo wygląda bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Małe zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Metys, popracuj nad oświetleniem, gdy robisz zdjęcia. Unikniesz takiego ziarna na fotkach. Robisz je telefonem? Model wygląda . Może trochę za bardzo się błyszczy jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Nie Nexus, Panasonikiem FZ 45. Ziarno to niewynik oświetlenia tylko nieudolnej zabawy w programie do obróbki zdjęć. Arado się błyszczy bo jest po sidoluksie. Aktualnie kłade kalki, potem wash, ponownie sido i zabawa z biedronką. Chcę na nim coś wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 z jakiej dokumentacji korzystales? fajnie to wychodzi. Zdjecia psuja efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Z instrukcji, ale malowanie jest SF. Niestety zabierając się za kabinę popełniłem błąd i musiałem już ciągnąć w tę stronę. Następne zdjęcia będą lepsze, po prostu przegiąłem w Corelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Bosze, takim aparatem takie zdjęcia. Jeśli obróbka w programie nie polegała na skopaniu fotki to pro prostu robiłeś zdjęcia po ciemku. Zadbaj o więcej równomiernego światła. Jeśli miałeś problem z odbłyskami na powierzchni modelu to znaczy, że naświetlenie było zbyt różnorodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Gdyby taki sprzet mieli kolesie z Luftwaffe w 1940.... Niezly temat sobie wybrales. Ale nastepnym razem moze siegnij po literature i zrob wierna replike konkretnego egz. Wyjdzie Ci jeszcze lepiej, czuje to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 Praktycznie skończony, jeszcze tylko lekkie pudrowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi