Andzelo77 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Witam serdecznie wszystkich. Chciałbym zaprezentować ukończony drugi model w mojej historii. Uważam, że nie wyszedł najgorzej aczkolwiek nie jestem w pełni z niego zadowolony. oraz Gorge za kierownicą: Dziękuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Jestem kompletnym laikiem, ale postanowiłem się wypowiedzieć. Model bardzo mi się podoba. Jedyne co zauważyłem to "skazę" (nie wiem jak to inaczej nazwać), po źle wyciętej szybce z ramki. Widać to od środka na ostatnim zdjęciu. Ogólnie model zrobił na mnie duże wrażenie. Mam też pytanie. Jak byś ocenił trudność sklejania tego modelu? Masz może radę jaki model wybrać jako pierwszy by aż tak bardzo go nie spaprać? Mam Scanie R620 atelier, ale może jest coś prostrzego, bo najnormalniej w świecie nie chce zepsuć modelu. Przepraszam za taki mały off-top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzelo77 Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Dzięki za pozytywna ocenę. Fakt szyba od strony kierowcy troszkę się przycięła aczkolwiek wad to jest więcej model nie uważam za udany. Odnośnie trudności trudno mi ocenić. Ostatnie modele kleiłem ok. 18 lat temu a to jest druga ciężarówka w ostatnim czasie (po powrocie do składania w celu odstresowania) i nie było tak źle. Nie chce polecać tu konkretnego modelu pod względem trudności bo po prostu nie wiem. Teraz na warsztacie mam BMW 507 i mogę stwierdzić, że osobówka w skali 1:24 przysparza mniej problemów niż model ciężarowy uwzględniając że części są o wiele mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Jeżeli po powrocie po 18 latach, w celu odstresowania, to rozumiem. Model jest rzeczywiście średnio udany. Brakuje szpachli, pojazd nie jest manewrowy, brakuje połączenia kierownicy z przekładnią. Oznaczenia ograniczeń prędkości są europejskie. 80 mph to by było dość sporo, chyba z 500km/h ;) . Młotek wisi w powietrzu, podnośnik się obija, nie jest niczym przymocowany. Sam model dość płaski zwłaszcza ramię holownika. Potencjał jest, model na pół gwizdka, chociaż przyzwoicie. No nie mogę się zachwycać, skoro sam wiesz jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Calkiem fajny model, szkoda tylko, ze nie pomalowales poduszek powietrznych na czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Koledzy chyba już powiedzieli wszystko. Mam ten model , i korci mnie ale trochę poczekam, bo w kwestii strażaków kolejnym będzie Petek. A z tą szybkością to nie jest aż tak tragicznie 80 mp/h x 1609 = 128,72 km/h 1 mila lądowa ma 1609 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Taki żart z TopGear, z tą prędkością. Wrecker jest europejski, może lepiej ciekawą kabinę wykorzystać jako coś innego. Tankowiec jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Bardzo fajnie ci to wyszło mimo kilku niewielkich niedociągnięć, jakiś czas temu zrobiłem ten sam model tylko jako cywila, prezentowany w tym samym dziale, tak czy inaczej powrót po tylu latach do sklejania z takim efektem, można uznać za bardzo zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzelo77 Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Dziękuje za opinie. Postanowiłem teraz wziąć się za osobowy BMW 507 i powoli do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi