Jump to content

SU22 Mastercraft 1/72

pisklak
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich chcę przedstawić kolejne moje lepiszcze tym razem mastercraft zestaw słaby nie polecam początkującym modelarzom bo chyba zakończyli by przygode na tym jednym modelu jeżeli chodzi o instrukcje jest hardcor z zamontowaniem siedziska do kadłuba no i zawiesia na pociski pod skrzydłami ( nie wiem jak to się fachowo nazywa ) baaardzo kiepsko spasowane. Przy kalkach też się zagotowałem gdyż błednie podane są na obrazkach z malowaniem samolotu szachownice które pod wpływem opisu odwrotnie nakleiłem na szczęśnie miałem zapas . I to by było chyba na tyle zapraszam do galerii.

7f0142b9f250620fgen.jpg

86f7bdf34ef4355agen.jpg

381f9b027da439fcgen.jpg

67a9956f8fadc214gen.jpg

78f82deeba4c2ddagen.jpg

bce7e407b6cfd0edgen.jpg

65af3e8a2364fa30gen.jpg

pozdrawiam Mariusz

Jak mawia mój kolega - nie ma złych zestawów, są tylko kiepscy modelarze. To tak a'propos tego co napisałeś.

Model wydaje się czysto zrobiony, szkoda tylko, że kamuflaż jest zupełnie z kosmosu.

Konfiguracja podwieszeń... dyskusyjna, zastosowany wariant, jak i ilość.

Edited by Guest

Ten model potraktowałem jako trening przed takim samym lub lepszym zestawem który mam nadzieję wyjdzie mi lepiej i bardziej będzie odpowiadał rzeczywistym SU (musze ćwiczyć gdyż jestem jak napisałeś kiepskim modelarzem a zestaw jest świetny ) Choć ja sam nie uważam sie za modelarza a bardziej za kleiciela lepiszczy któremu sprawia to frajdę, więc jak do tej pory nie mam jakiegoś wielkiego parcia na idealne odwzorowywanie modeli względem rzeczywistości , moze przyjdzie to jakoś z czasem.

• 2 weeks later...

Liczy się fun. Model sklejony czysto. Wygląda fajnie. Natomiast wydaje mi się, że przeholowałeś z cieniowaniem i zaciekami na ścianie za modelem. Są jakiej takie niezgodne z dokumentacją.

Pierwsze co się rzuca w oczy to podwieszki - S-24 bez wyrzutni (w dodatku białe), bomby P-50 na czymś co tylko udaje belkę wielozamkową (w rzeczywistości to prędzej wyrzutnie AKU-58 do rakiet H-29).