pisklak Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Witam wszystkich chcę przedstawić kolejne moje lepiszcze tym razem mastercraft zestaw słaby nie polecam początkującym modelarzom bo chyba zakończyli by przygode na tym jednym modelu jeżeli chodzi o instrukcje jest hardcor z zamontowaniem siedziska do kadłuba no i zawiesia na pociski pod skrzydłami ( nie wiem jak to się fachowo nazywa ) baaardzo kiepsko spasowane. Przy kalkach też się zagotowałem gdyż błednie podane są na obrazkach z malowaniem samolotu szachownice które pod wpływem opisu odwrotnie nakleiłem na szczęśnie miałem zapas . I to by było chyba na tyle zapraszam do galerii. pozdrawiam Mariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 (edited) Jak mawia mój kolega - nie ma złych zestawów, są tylko kiepscy modelarze. To tak a'propos tego co napisałeś. Model wydaje się czysto zrobiony, szkoda tylko, że kamuflaż jest zupełnie z kosmosu. Konfiguracja podwieszeń... dyskusyjna, zastosowany wariant, jak i ilość. Edited March 24, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pisklak Posted March 24, 2012 Author Share Posted March 24, 2012 Ten model potraktowałem jako trening przed takim samym lub lepszym zestawem który mam nadzieję wyjdzie mi lepiej i bardziej będzie odpowiadał rzeczywistym SU (musze ćwiczyć gdyż jestem jak napisałeś kiepskim modelarzem a zestaw jest świetny ) Choć ja sam nie uważam sie za modelarza a bardziej za kleiciela lepiszczy któremu sprawia to frajdę, więc jak do tej pory nie mam jakiegoś wielkiego parcia na idealne odwzorowywanie modeli względem rzeczywistości , moze przyjdzie to jakoś z czasem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 (edited) Jak mawia mój kolega - nie ma złych zestawów, są tylko kiepscy modelarze. A to akurat jest sprawa dyskusyjna . Suka dosyć przyjemna w odbiorze ...a zestaw jest świetny... dobre Edited March 24, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 jestem jak napisałeś kiepskim modelarzem a zestaw jest świetny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pisklak Posted March 24, 2012 Author Share Posted March 24, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Nie wdając się w analizę podwieszek i kamuflażu to ogólnie prezentuje się bardzo przyzwoicie, mnie się podoba. Widziałem na forum kilka dużo gorzej wykonanych Su-22 i to z lepszego zestawu Bilka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Nie wdając się w analizę podwieszek i kamuflażu to ogólnie prezentuje się bardzo przyzwoicie, mnie się podoba. W zasadzie miałem właśnie napisać podobną opinię ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pisklak Posted March 25, 2012 Author Share Posted March 25, 2012 Pozwolę sobie dołączyć jeszcze kilka fotek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JARD Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Liczy się fun. Model sklejony czysto. Wygląda fajnie. Natomiast wydaje mi się, że przeholowałeś z cieniowaniem i zaciekami na ścianie za modelem. Są jakiej takie niezgodne z dokumentacją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Ładny model , podoba mi się . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sawicz Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Pierwsze co się rzuca w oczy to podwieszki - S-24 bez wyrzutni (w dodatku białe), bomby P-50 na czymś co tylko udaje belkę wielozamkową (w rzeczywistości to prędzej wyrzutnie AKU-58 do rakiet H-29). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts