Kuba9575 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Cześć! Mam problem! Wujek google nie chciał mi udzielić pomocy. Poszukuję rzutów bocznych i rysunków (innymi słowy "planów" ) płatowca Nikol A-2 ! Jeśli ktoś by mnie poratował, najlepiej jakimś linkiem, byłbym dozgonnie wdzięczny . Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Rzeczywiście trudna sprawa. Tutaj masz relację modelarza z budowy tego samolotu od podstaw: http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,mdlot-oczyma-modelarza-cziii-nikol-a-2,3966 W opisie autor wskazuje na książki, w których są proste rysunki lub fotografie nikola: A. Morgała „Samoloty w polskim lotnictwie morskim” „Polskie Lotnictwo Morskie 1920-56” z Wydawnictwa AJ Press. Tu masz fotografię nikola zdobytego przez Niemców z portalu Luftarchiv.de, zakładka Beuteflugzeuge (samoloty zdobyczne), wybierasz Polen i masz Nikola oraz inne ciekawe maszyny. To tyle, ile moglem znaleźć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 W "Polskich Konstrukcjach Lotniczych" A.Glassa też powinny być rysunki nawet w miarę skalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Model ten i relacje na dobroni.pl popełnił Marwaw. Więc proponuje jego podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Dziękuję za cynk. Popytam, poczytam... Pozdrawiam, JK PS. Znalazłem prosty planik w "Polskich samolotach wojskowych" w części 1939-1945 bodajże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi