Skocz do zawartości

Bf-110 G-2/R3 REVELL 1:48

kobza_75

Rekomendowane odpowiedzi

Na warsztat wpadł taki modelik, nie będzie in-boxu gdyż model jest już lekko zaczęty a mowa jest o Bf-110 G-2/R3 w 1:48 z REVELLa, a z dodatków tylko DETAIL SET z AIRESA i maski z MONTEX-MASK ale tylko a samą kabinę. Model będzie w pudełkowym malowaniu i będzie przedstawiać maszynę z 5./ZG 76 Reichsverteidigung, zima 1944 roku. Uprzedzając pytania model ten powstaje tylko z tymi dodatkami i jest przeznaczony na prezent. Za wszelkie uwagi, propozycje i sugestie będę wdzięczny. Na razie tylko fotki pudełek, wnętrze kabiny schnie po malowaniu.

2012_04030011.jpg

2012_04030013.jpg

• 1 month later...

Koledzy są bardzo powściągliwi w ocenie, Zupełnie zresztą niepotrzebnie. Jak dla mnie bajka. Istne Mistrzostwo Świata. Te kabelki to mnie powaliły. Powiedz, czy one były, czy je sam zrobiłeś? Mam ten model na liście zakupów, tylko nie wiem czy wybrać Revella czy CyberHobby, bo podobno Edek to porażka dla początkującego. Będę kibicował, bo bardzo mi się ten model podoba. Na PWM jest taki tylko właśnie z CyberHobby, ale na tamtych zdjęciach mało co widać. Twoje zdjęcia są LUX.

I GRATULUJĘ Pierwszego miejsca w zawodach z BF110

• 1 month later...

Witam! po długiej nieobecności na forum, postępy z budowy poniżej.

Fotka z wnętrzem kabiny to w całości ARIERS, pasy tylko do fotki zostały wrzucone na fotel pilota. Kabelki są odlane w całości, ja je tylko pomalowałem pędzelkiem 000. Całe wnętrze zostało przybrudzone różnymi miksturami i technikami.

Model prawie przygotowany do malowania, wystarczy zamaskować i naprzód. Popełniłem przy tym mnóstwo błędów a do końca jeszcze troszkę pozostało a i szpachla okazała się niezbędna. Największym problemem było połączenie obu skrzydeł razem, na sucho pasowało idealnie. Zasugerowałem się relacjami znalezionymi przez wuja Google i z tych relacji wyciągnąłem błędne wnioski, ale to ma wina. A tylne kółko było w moim egzemplarzu niedolane do końca, odciąłem je i będę robił nowe. Jak by się coś rzuciło w oczy do poprawki to pisać proszę.

2012_07070001.jpg

2012_07070005.jpg

• 2 months later...