kobza_75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Na warsztat wpadł taki modelik, nie będzie in-boxu gdyż model jest już lekko zaczęty a mowa jest o Bf-110 G-2/R3 w 1:48 z REVELLa, a z dodatków tylko DETAIL SET z AIRESA i maski z MONTEX-MASK ale tylko a samą kabinę. Model będzie w pudełkowym malowaniu i będzie przedstawiać maszynę z 5./ZG 76 Reichsverteidigung, zima 1944 roku. Uprzedzając pytania model ten powstaje tylko z tymi dodatkami i jest przeznaczony na prezent. Za wszelkie uwagi, propozycje i sugestie będę wdzięczny. Na razie tylko fotki pudełek, wnętrze kabiny schnie po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 I tak wyszło wnętrze kabiny, ale jeszcze bez kompletnego stanowiska tylnego strzelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Bardzo ładnie to wygląda. Ile z tego to Aires a ile Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 I mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Bardzo ładnie to wyglada ,może jakis łosz i inne techniki wykończające ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Koledzy są bardzo powściągliwi w ocenie, Zupełnie zresztą niepotrzebnie. Jak dla mnie bajka. Istne Mistrzostwo Świata. Te kabelki to mnie powaliły. Powiedz, czy one były, czy je sam zrobiłeś? Mam ten model na liście zakupów, tylko nie wiem czy wybrać Revella czy CyberHobby, bo podobno Edek to porażka dla początkującego. Będę kibicował, bo bardzo mi się ten model podoba. Na PWM jest taki tylko właśnie z CyberHobby, ale na tamtych zdjęciach mało co widać. Twoje zdjęcia są LUX. I GRATULUJĘ Pierwszego miejsca w zawodach z BF110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Witam! po długiej nieobecności na forum, postępy z budowy poniżej. Fotka z wnętrzem kabiny to w całości ARIERS, pasy tylko do fotki zostały wrzucone na fotel pilota. Kabelki są odlane w całości, ja je tylko pomalowałem pędzelkiem 000. Całe wnętrze zostało przybrudzone różnymi miksturami i technikami. Model prawie przygotowany do malowania, wystarczy zamaskować i naprzód. Popełniłem przy tym mnóstwo błędów a do końca jeszcze troszkę pozostało a i szpachla okazała się niezbędna. Największym problemem było połączenie obu skrzydeł razem, na sucho pasowało idealnie. Zasugerowałem się relacjami znalezionymi przez wuja Google i z tych relacji wyciągnąłem błędne wnioski, ale to ma wina. A tylne kółko było w moim egzemplarzu niedolane do końca, odciąłem je i będę robił nowe. Jak by się coś rzuciło w oczy do poprawki to pisać proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Silnik DB 605B-1 prawie gotowy, kilka przewodów zostało jeszcze do zainstalowania. Pierwsza przymiarka silnika do modelu i tak to wyszło. Jeszcze na koniec przecierki zostały aby silniki jakoś wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtala77 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Witam, Kolego tak z innej bedzki, czy mógłbyś mi zrobić skan instrukcji montażu tego BF-a? Kupiłem kiedyś model na alledrogo i był bez instrukcji, z góry dzięki. Mój email wojtek.kowalczyk@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Na stronie revell'a jest większość instrukcji w pdf tylko trzeba poszukac http://www.revell.com/germany/aircraft/80-4530.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Witam! pytanie do Wojtala77, znalazłeś instrukcje w pdf jak podał kolega Piotr_P? Jak coś to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 I tak małymi kroczkami budowa dobiega prawie do końca. Kilka fotek kabiny. Przepraszam za brak reszty fotek ale komp nawalił i fotki poszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi