Czesio Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Witam Czy ktoś z forumowiczów miałby możliwość odlania kilku dość prostych części z żywicy ? Ja się na tym nie znam a i kupowanie silikonu i żywicy dla kilku takich pierdół się zwyczajnie nie opłaca. Potrzebowałbym po 4 kopie takiego oto ustrojstwa : (największy ma ledwo 1cm) Chętnych proszę o PW w celu ustalenia ceny itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Odciśnij w plastelinie i zrób odlew z distalu /taki klej dwuskładnikowy epoxydowy/ koszt 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Oo dzięki za radę oszczędzi mi to czasu i pieniędzy a nie lepsza byla by modelina ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Plastelina - 5 PLN Distal - 10PLN Samodzielnie zdobyta wiedza że to się do niczego nie nadaje - bezcenna. Przyślij to ci zrobię. Namiar masz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Jak sie nie dogadasz z ari to moge Ci to odlac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Plastelina - 5 PLNDistal - 10PLN Samodzielnie zdobyta wiedza że to się do niczego nie nadaje - bezcenna. Przyślij to ci zrobię. Namiar masz na priv Ciekawe , uzasadnij swoją tezę. Dla mnie jakoś się udaje takie pierdoły odlać bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Dla mnie jakoś się udaje takie pierdoły odlać bez najmniejszego problemu. Widocznie jesteś niesamowicie utalentowany i posiadasz zdolności nadprzyrodzone. I to dopiero jest ciekawe a nie to że plastelina i distal to g...niany materiał odlewniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 No ja Cie proszę ,do takich małych elementów nie jest potrzebny sprzet ani specjalny materiał odlewniczy ,że by to wykonać . Ja napisałem jak bym to zrobił/wielokrotnie robiłem/ a autor wątku zrobi jak zechce. I tyle w temacie z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Ale o co ty mnie prosisz? Zwłaszcza do takich małych elementów jest potrzebny sprzęt i materiały. Być może posiadasz jakiś niesamowity talent w dziedzinie odlewnictwa - nie neguje ale jak masz zamiar model wyjąć z plastelinowej formy? Jak ją zalać i odpowietrzyć? Zwłaszcza czymś tak lepkim jak distal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Do odpowietrzniania wystarczy pojemnik z pompą próżniową. Zgadzam siez Robertem - da się. A distal wystarczy podgrzać i staje się lejny. Z prawej moja kopia z distalu.Słabo widać z powodu odbicia lampy ale detale są idealnie odwzorowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 No... prześlicznej urody ta twoja kopia Możesz jeszcze pokazać jak się prezentuje z drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Z drugiej strony jest płaska - tak jak oryginał. To jest ,,felga" jednostronna od valentinea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 To teraz sobie odlej taki nawiewnik i się koniecznie pochwal jak ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Ludzie spokojnie bo zaraz się mod odezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Przecież jest spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi