pan_piotrek Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Witam, Relaksacyjnie rozpocząłem budowę modelu Fairey Swordfish Airfixa Model w malowaniu pudełkowym z ataku na Tarent. W założeniu ze złożonymi skrzydłami. Jakość modelu wydaję się być bardzo dobra ale nie siedzę w lotnictwie więc ciężko mi się wypowiadać. Póki co wykonałem kokpit. Duży minus to bardzo uproszczona pulpit, nie są odlane żadne zegary. Na goły plastik idzie kalka. Jako że model robiony dla relaksu nie będę inwestował w żadne blachy. Na zdjęciach zobaczyłem że odkleiła się górna część tej "klatki: i powstała spora szpara. Do poprawienia. Korzystając z informacji zawartej na tej stronie http://www.britmodeller.com/forums/lofiversion/index.php/t234913805.html Chciałem wykonać płótno pokrywające boczne ściany. Wyszło kiepsko ale i tak nie widać po złożeniu kadłuba więc zostanie. To więc tyle na dziś, zaopatrzę się w odpowiednie farby i ruszam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Powitać kolegę . Nareszcie przegrupowanie sił po "wrogim przejęciu" Roberta przez pancerniaków. Życzę powodzenia, tym bardziej, że Swordfish z urzędu ma wiele uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Ja to tylko tak na chwilę ;) Chcę wykonać model uzbrojony w torpedę z tego co czytałem torpedy wykorzystane w tej akcji były wyposażone w specjalne stabilizatory umożliwiające atak w płytkim porcie. Pokusiłbym się o wykonanie takiego jeśli wiedziałbym jak wygląda. Może podrzuci ktoś foty albo wskaże publikacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Nie ma specjalnej torpedy w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Płótno wyszło fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabnad Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Witam. Wydaje mi się, że obrotnica kaemu jest orzyklejona w odwrotnej pozycji - do przodu zamiast do tyłu i do góry nogami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Które to obrotnica KM? Wydaję mi się że wszystko jest zgodnie z instrukcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Może obrotnica jest zamontowana w sposób ruchomy i się tylko przekręciła. Obrotnica to podstawa km'u. Do tego "dyszla" jest przymocowany km i w tej pozycji co na zdjęciu, to strzelec nie miał by jak siedzieć, bo na jego krzesełku wylądowała obrotnica, a o zamontowaniu km'u nie ma co marzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 A już wiem to ta "wajcha" z tyłu Zastanawiałem się do czego służyła. Tak jak mówi no.tips jest ona zamontowana w sposób ruchomy i tak się przekręciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Trochę podgoniłem pracę . Zużyłem trochę szpachli ale nie wiem czy to wina zestawu czy mojego nieudolnego sklejania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi