xychu Napisano 21 Maja 2012 Napisano 21 Maja 2012 Jeżeli pytanie było, to przepraszam, nie mogę znaleźć. Ostatnio sklejam RWD-8, on ma takie linki (na zewnątrz) do zmiany położenia sterów. I nie mam za bardzo pojęcia z czego je wykonać, a jak już, to jak zrobić, by były naprężone. Cytuj
dumapolski Napisano 21 Maja 2012 Napisano 21 Maja 2012 Z żyłki wędkarskiej. Te linki to cięgna z tego, co wiem. Cytuj
Zdravko Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Jeżeli pytanie było, to przepraszam, nie mogę znaleźć. Ostatnio sklejam RWD-8, on ma takie linki (na zewnątrz) do zmiany położenia sterów. I nie mam za bardzo pojęcia z czego je wykonać, a jak już, to jak zrobić, by były naprężone. Tak na szybkiego: Spokojnie możesz je wykonać z żyłki wędkarskiej, docinasz trochę dłuższe odcinki i wklejasz na klej CA. po skończonej zabawie naciągi wykonujesz poprzez podgrzewanie linek (żyłka jest termokurczliwa) możesz to tego wykorzystać: - suszarkę do włosów - nad palnikiem (zapalniczką) możesz nagrzać np. kawałek gwoździa, pilnik lub cokolwiek masz pod ręką (nie używaj otwartego ognia bo możesz przesadzić) - kadzidełko Cytuj
xychu Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 Super! Dziękuję za podpowiedź konkretną i rzetelną! Na pewno wypróbuję ten sposób Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi