zloty Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 "W dziejach wojen powietrznych 20 wieku było kilkudziesięciu wybitnych asów lotniczych.Każdy z nich posiadał kombinację szeregu cech,które go wyróżniały w jakiś szczególny sposób z masy innych. Jednym z nich był rumuński lotnik, książę Constantin"Bazu"Cantacuzino.Jego niezwykłość przejawiała się tym,że był potrójnym asem mającym na koncie zestrzelone samoloty sowieckie ,amerykańskie oraz niemieckie.Po drugie całe jego życie przypominało raczej sensacyjną fabułę filmową,najlepszej gwiazdy filmu,która cały czas decydowała o jego przebiegu. Wszystko to bazowało na jego bardzo nietypowej sytuacji rodzinnej i ściśle z nią związanej pozycji majątkowej. Oba te czynniki dawały mu przez całe życie duże fory na starcie ,co w połączeniu z jego olbrzymim talentem do latania,szaleńczą odwagą oraz gigantycznym szczęściem i pracowitością,przyczyniły się do osiągnięcia przez niego wyjątkowych sukcesów w lotnictwie cywilnym i wojskowym" Cytat ten pochodzi z artykułu zamieszczonego w "Lotnictwie " numer specjalny 15 autorstwa Mirosława Wawrzyńskiego. Tekst ten zainspirował mnie do poszukiwania "najlepszego materiału wyjściowego dla Bf 109 g-2 w skali 1:72" http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=14&t=20814 Dzięki pomocy kolegi z PWM-u "marco2607"któremu chciałby jeszcze raz serdecznie podziękować mogę wystartować z tym projektem Model powstanie w oparciu o zestaw "Hasegawy"Bf 109G-6 z dodatkiem żywicznego kokpitu i blaszki "Aires" oraz żywicznej osłony silnika z modelu FM Kokpit przyklejony na taśmie dwustronnej pasuje całkiem nieźle,wymaga małego przeszlifowania i będzie siedział elegancko pozdrowaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Po ŁaGG-u liczę na polepszenie detalu i będzie fajnie. Proszę też o jakąś wizualizację planowanego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Po ŁaGG-u liczę na polepszenie detalu i będzie fajnie. Proszę też o jakąś wizualizację planowanego malowania Detal Hasegawy jest ciut lepszy niż u Rodena Twój detal jest nie do pobicia, serio. Dla mnie wystarczy fajnie zrobiony model który jest fajny Taki zielona czwóreczka będzie http://www.radubstore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_67&products_id=189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Fajne malowanie, bo niestandardowe i jako że jedna barwa od góry, to będzie wymagać trochę wysiłku. A ten Roden wcale nie był taki zły jako zestaw i dobry był wynik końcowy. No i pogoń z tła fotek deski i szachownice, biała kartka i gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Fajne malowanie, bo niestandardowe i jako że jedna barwa od góry, to będzie wymagać trochę wysiłku. A ten Roden wcale nie był taki zły jako zestaw i dobry był wynik końcowy. No i pogoń z tła fotek deski i szachownice, biała kartka i gitara Ale ja lubię swoje deski i szachownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Kilka godzin i z G-6 powstaje G-4. Operacja wymagała chirurgicznej precyzji i delikatnego szlifowania. Myślę że jak na "obce ciało" FM leży całkiem nieźle w Hasegawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi