kub Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Chciałbym przedstawić parę moich modeli z przed ponad roku. Były one wykonane dopiero kiedy wstępowałem w cudowny świat tego hobby. Proszę o wyrozumiałość bo choć nie są to moje pierwsze modele to te jako pierwsze zagrzały miejsce na półce ponieważ reszta skończyła w koszu z powodu swojej brzydoty. 1 RPM 1:35 2 t-26 UM 1:72 3 MarderIII Ausf.M UM 1:72 1 Tk-3 2 t-26 3 MarderIII Ausf.M Wiem że modele mają błędy ponieważ robione były prawie dokładni rok temu i moja wiedza znaczne się już powiększyła, ale mam do nich sentyment ponieważ mogę nieśmiało nazwać je pierwszymi moimi modelami . Cytuj
dumapolski Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Modeli się czepiać nie będę, ok, pierwsze, jakie robiłeś. Ale podstawka pod teciakiem do poprawki albo do wyrzucenia. Nie potrzeba wielkich umiejętności, żeby zamaskować krawędź, a teraz masz śnieg na bokach. Poza tym kartka z podpisem jest nierówno wycięta. Mimo to fajnie mieć w kolekcji takie stare modele, które przypominają o początkach ;) Cytuj
Dawid99 Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Najbardziej podoba mi się ostatni model. Ale gąski pomalować to już nie łaska . Cytuj
kub Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Napisano 8 Czerwca 2012 Są pomalowane tylko na szaro bo tak się kolorystycznie prezentowały na okładce (co z tego że w instrukcji kazali malować na stalowy) ja chciałem mieć szare To mnie najbardziej boli w tym modelu ale chyba nie będę tego ruszał bo tak już jest i tak ma zostać jako pamiątka A co do podstawki to jej nie wyrzucę chyba że ją wymienię bo te gumowe paski to horror i trzeba je czymś zakryć. Jako ciekawostkę dodam że na t-26 robiłem mój pierwszy zimowy kamuflaż. Jako indywidualista postanowiłem zrobić go w podobny sposób jak rzeczywisty. Tylko że na modelu wapno zastąpiła kreda zmiażdżona na proszek (co ja sobie wtedy myślałem ?). Cytuj
templess Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Witam. Modele nie rzucają na kolana, mają mnóstwo błędów ale nic z nimi nie rób. Schowaj je dobrze i pilnuj. Twoja przygoda z modelarstwem zaczęła się bardzo niedawno i za kilka lat będą stanowiły bezcenną pamiątkę. Żałuję bardzo że nie mam żadnego ze swoich pierwszych modeli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi