Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No dzięki Banshee ! A ja myślałem ze to Caterpillar. Pokrywa zaworów jest podobna jak w Caterpilarze.

Znalazłem takie fotki:

cumminsntc30020bigcamsitj3.jpg

pg8ntc400qc9.jpg

Napisano

Model okazał się bublem . Były bardzo duże problemy ze spasowaniem elementów. Praca idzie jednak powoli do przodu i model prawie ukończony.

Miałem robić w nim jeszcze różne bajery charakterystyczne dla Australijczyków ,jak np. tylne błotniki, ale wczoraj zafundował mi tyle nerwów że już prawie widziałem go rozpadającego się na ścianie mojego pokoju. ( tak skończyło kilka modeli i jedna drukarka) Postanowiłem że ukończe go w miarę szybko i bezpiecznie dla niego .Zostało jeszcze kilka dupereli do zrobienia. A wygląda to tak:

nowee096lf1.jpg

nowee097gj7.jpg

nowee098pv8.jpg

nowee099sq7.jpg

nowee100be5.jpg

nowee101tf6.jpg

Napisano

Kozi dobrze wszystko ujął, więc nie będę się rozpisywał... Napisz jakie miałeś problemy, bo też jestem ciekaw. A co do modelu, to widzę, że bardzo fajnie wygląda ten model z dodatkową osią

Napisano

Czy ktoś jest mi w stanie dlaczego w truckach pod maską wszystko ma jeden kolor?

Nie czepiam się modelu kubamich1, tylk0 zastanawia mnei dlaczego el odlewane i kable są malowane.

Napisano

WS wyglada zabujczo Tylko ciekawi mnie dlaczego ten zbiornik tak krzywo ci wyszedł. Moze jakis trefny egzemplarz, bo u mnie bylo ok Ogólnie podobają mi się potęzne amerykańskie ciężarówki z 3 osiami z tyłu. Uszczelki bardzo fajnie ci wyszły.

P.S Jakim programem zmniejszasz zdjęcia, że są tak rozpikselizowane( nie umiałem dobrać innego słowa )?

Napisano

Kubamich, na którymś forum pokazywałeś zdjęcie Western Stara z kabiną Conventional (skala 1:1). Masz jeszcze gdzieś to foto? Jakbyś mógł to zamieśc tutaj... z góry dzięki!

Napisano

fotka oryginału, przywołana gdy ktoś mówił coś o kabinie...Kolor nadwozia biały, chyba z czerwonymi wstawkami..