piotrkur Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Dawaj dalej!! mam pytanko do orientujących się:co było w kanistrach przewożonych z tyłu kadłuba?woda czy paliwko??bo nie wiem jakie wstawić w swoim M901A1 z roku '91 Z tego co było w tym modelu to wodę, ale była też opcja na karnisty bez napisów, czyli prawdopodobnie na paliwo.(bądz jest to też jakaś eksportowa wersja kanistra) Czy ktoś to potwierdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Bardzo ładnie i czysto złożone wnętrze. Kolego mam tylko jedna uwagę, wnętrze z tego co wiem pomalowałeś złym kolorem, powinno być takie jasnozielone : http://stevecarroll.wikidot.com/m113-acav Chociaż białe wnętrza też się zdarzał, ale na ich potwierdzenie jest mniej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Bardzo ładnie i czysto złożone wnętrze. Kolego mam tylko jedna uwagę, wnętrze z tego co wiem pomalowałeś złym kolorem, powinno być takie jasnozielone : http://stevecarroll.wikidot.com/m113-acav Chociaż białe wnętrza też się zdarzał, ale na ich potwierdzenie jest mniej zdjęć. No właśnie, z reguły oglądając zdjęcia z Wietnamu ten kolor wydaje się byc biały, jednakże zdjęcia są wątpliwej jakości i jednak wzorowałem, się na zdjęciach pojazdów z białym wnętrzem(prawdopodobnie). Nie wiem czy to jest uzależnione od jakiejś wersji czypo prostu pierwsze pojazdy w Wietnamie tak miały... Jutro postaram się to potwierdzić i przemalować(wycieniowac) do odpowiedniego koloru wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 No właśnie, z reguły oglądając zdjęcia z Wietnamu ten kolor wydaje się byc biały, jednakże zdjęcia są wątpliwej jakości i jednak wzorowałem, się na zdjęciach pojazdów z białym wnętrzem(prawdopodobnie). Nie wiem czy to jest uzależnione od jakiejś wersji czypo prostu pierwsze pojazdy w Wietnamie tak miały... Jutro postaram się to potwierdzić i przemalować(wycieniowac) do odpowiedniego koloru wnętrze. Zostaw tak jak jest, ten kolor też może być i tak po zamknięciu góry będzie mało widać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Dzieki za spostrzegawczośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Nie ma za co, gdybyś robił coś więcej przy silniku to tutaj takie jedno fajne ujęcie : http://www.ipmstoronto.com/articles/military-vehicles/M113/M113%2002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Ostatnio ogladając film"Pluton" zauważyłem na samym końcu M113 i pomyślałem nie to malowanie, nie to użbrojenie ale moją uwage przykuła flaga bodajże Kriegsmarine z tym że na wozie sa sami czarni to raz a dwa mogłbym zostać posądzony o głoszenie ideologioii więc odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Ostatnio ogladając film"Pluton" zauważyłem na samym końcu M113 i pomyślałem nie to malowanie, nie to użbrojenie ale moją uwage przykuła flaga bodajże Kriegsmarine z tym że na wozie sa sami czarni to raz a dwa mogłbym zostać posądzony o głoszenie ideologioii więc odpuszczę przejrzyj forum-połowa tu obecnych mogła by być o to oskarżona!! idź na całość-zrób go!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Haha w sumie racja generalnie rozchodzi się o sama flagę no coż pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Dawaj dawaj!!oznaczenia pzd Viking albo Totenkopf też nie przykleisz na pojazd??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Sprawa z filmową flagą jest chyba bardziej prozaiczna... Można i tak: Szkoda, że dałeś powiększony falochron. Występował po 1969. Szkoda, bo możma było zrobić ciekawy wóz o nazwie Barbie. Jeszcze dwa zdjątka w ramach inspiracji (dolne późniejsze, jest ciekawe ze wzgledu na spodnie w ERDL): Uwaga na foto z filmu - wydech jest powojenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Fajne fotki! Czy kanistry miały jakąś "podstawkę"czy wisiały na paskach-w co raczej wątpię..ma ktoś jakąś fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Fajne fotki! Czy kanistry miały jakąś "podstawkę"czy wisiały na paskach-w co raczej wątpię..ma ktoś jakąś fotkę? http://data3.primeportal.net/apc/cesar_ferreira/m113/images/m113_24_of_37.jpg choć tutaj masz z podstawą http://www.grubby-fingers-aircraft-illustration.com/images/M13_FSV_02_med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Wersje USA i ANZAC różnią się w wykończeniu. Ten zielony z dużą wieżą to Australijczyk. http://www.primeportal.net/apc/carl_dennis/m113a2/index.php?Page=2 Uwaga pojazd w konfiguracji z lat 80ych - parę innych szczegółów niż w Namie. W wersji US paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 będzie dioramka coś czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 A z czego robiłeś te parciane uchwyty w przedziale desantowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 Z taśmy malarskiej przyciętej do 1mm szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Tak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Jakieś postępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Leń wakacyjny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Leń wakacyjny... a fee!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Wakacje się kończą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Kurde Krzysiek faktycznie widzę że robota stoi , do pracy rodacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 No i po wakacjach...widzę że muszę porozmawiać z Tobą po swojemu ...a później Cię zakopię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 No i po wakacjach...widzę że muszę porozmawiać z Tobą po swojemu ...a później Cię zakopię nie kop leżącego hah postanowiłem przemalować wnętrze na ten zielonkawy odcień updejt wkrótce,Panowie cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi