Skocz do zawartości

Będzie amerykański M113 1/35 Academy (Vietnam)

KrzychuP

Rekomendowane odpowiedzi

Dawaj dalej!! mam pytanko do orientujących się:co było w kanistrach przewożonych z tyłu kadłuba?woda czy paliwko??bo nie wiem jakie wstawić w swoim M901A1 z roku '91

Z tego co było w tym modelu to wodę, ale była też opcja na karnisty bez napisów, czyli prawdopodobnie na paliwo.(bądz jest to też jakaś eksportowa wersja kanistra)

Czy ktoś to potwierdza?

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Bardzo ładnie i czysto złożone wnętrze. Kolego mam tylko jedna uwagę, wnętrze z tego co wiem pomalowałeś złym kolorem, powinno być takie jasnozielone :

M113 Interior

http://stevecarroll.wikidot.com/m113-acav

Chociaż białe wnętrza też się zdarzał, ale na ich potwierdzenie jest mniej zdjęć.

Bardzo ładnie i czysto złożone wnętrze. Kolego mam tylko jedna uwagę, wnętrze z tego co wiem pomalowałeś złym kolorem, powinno być takie jasnozielone :

M113 Interior

http://stevecarroll.wikidot.com/m113-acav

Chociaż białe wnętrza też się zdarzał, ale na ich potwierdzenie jest mniej zdjęć.

No właśnie, z reguły oglądając zdjęcia z Wietnamu ten kolor wydaje się byc biały, jednakże zdjęcia są wątpliwej jakości i jednak wzorowałem, się na zdjęciach pojazdów z białym wnętrzem(prawdopodobnie). Nie wiem czy to jest uzależnione od jakiejś wersji czypo prostu pierwsze pojazdy w Wietnamie tak miały... Jutro postaram się to potwierdzić i przemalować(wycieniowac) do odpowiedniego koloru wnętrze.

No właśnie, z reguły oglądając zdjęcia z Wietnamu ten kolor wydaje się byc biały, jednakże zdjęcia są wątpliwej jakości i jednak wzorowałem, się na zdjęciach pojazdów z białym wnętrzem(prawdopodobnie). Nie wiem czy to jest uzależnione od jakiejś wersji czypo prostu pierwsze pojazdy w Wietnamie tak miały... Jutro postaram się to potwierdzić i przemalować(wycieniowac) do odpowiedniego koloru wnętrze.

Zostaw tak jak jest, ten kolor też może być i tak po zamknięciu góry będzie mało widać ;-)

Ostatnio ogladając film"Pluton" zauważyłem na samym końcu M113 i pomyślałem nie to malowanie, nie to użbrojenie ale moją uwage przykuła flaga bodajże Kriegsmarine

90769463919633445022.jpg

z tym że na wozie sa sami czarni to raz a dwa mogłbym zostać posądzony o głoszenie ideologioii więc odpuszczę

Ostatnio ogladając film"Pluton" zauważyłem na samym końcu M113 i pomyślałem nie to malowanie, nie to użbrojenie ale moją uwage przykuła flaga bodajże Kriegsmarine

90769463919633445022.jpg

z tym że na wozie sa sami czarni to raz a dwa mogłbym zostać posądzony o głoszenie ideologioii więc odpuszczę

przejrzyj forum-połowa tu obecnych mogła by być o to oskarżona!! idź na całość-zrób go!!

Sprawa z filmową flagą jest chyba bardziej prozaiczna...

kenddoss.jpg

Można i tak:

193065217113929.jpg

Szkoda, że dałeś powiększony falochron. Występował po 1969. Szkoda, bo możma było zrobić ciekawy wóz o nazwie Barbie.

Jeszcze dwa zdjątka w ramach inspiracji (dolne późniejsze, jest ciekawe ze wzgledu na spodnie w ERDL):

11thArmoredCavalryRegiment014.jpg

obeerDMZ-L.jpg

Uwaga na foto z filmu - wydech jest powojenny.

Fajne fotki! Czy kanistry miały jakąś "podstawkę"czy wisiały na paskach-w co raczej wątpię..ma ktoś jakąś fotkę?

http://data3.primeportal.net/apc/cesar_ferreira/m113/images/m113_24_of_37.jpg

choć tutaj masz z podstawą

http://www.grubby-fingers-aircraft-illustration.com/images/M13_FSV_02_med.jpg

Wersje USA i ANZAC różnią się w wykończeniu. Ten zielony z dużą wieżą to Australijczyk.

http://www.primeportal.net/apc/carl_dennis/m113a2/index.php?Page=2

Uwaga pojazd w konfiguracji z lat 80ych - parę innych szczegółów niż w Namie.

W wersji US paski.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...