METYS Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Model w/w firmy, odczucia z budowy jak najbardziej pozytywne, szpachla zupełnie niepotrzebna, spasowanie jak w Tamce Malowany Vallejo i ModelMaster ( emalia ), brudzony specyfikami AK, pigmentami i suchymi pastelami. Podstawka wykonana z papieru nasączonego żywicą, kleju do płytek, piasku i kamyczków. Całość potraktowana AK, pastelami i pigmentami. Roślinność to trawka polaka i krzewy tejże samej firmy. Malowanie z 2 Pz. Division, Normandia 1944 I trzy fotki w świetle dziennym. A teraz konstruktywnie Panowie możecie mnie zmieszać z błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Całość mi się podoba, tylko tłumiki jakoś tak mało realnie zrobione. Można by trochę kolor rdzy zróżnicować jakimiś ciemniejszymi kolorami i jeszcze okopcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 A tam zaraz zmieszać z błotem, Bardzo fajna Pumka, Krzysiek ma racje trochę tłumik za nowy. A co tam gąski na lewym błotniku robią? I jedno pytanko italka nie dała w kalkach symbolu 2 Pz.div.? chodzi o biały trójząb nie mogę się go dopatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Fajny model,rownie dobra podstawka.Bardzo podoba mi sie grunt i ziemia pod pojazdem -kamien tez. Jakos nie moge sie przekonac do modeli w tej skali ale pojawia sie coraz wiecej ladnie wykonanych modeli wiec moze w tym przyszlosc?Btw odbior jak najbardziej pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Dzięki za opinie. Co do tłumików to też mam mieszane odczucia, trochę na początku przesadziłem i musiałem coś z tym zrobić. Postaram się to wyciągnąć "pudrami" Tamki. Godła w postaci trójzębu niestety w kalkach nie ma, a szkoda. Po prostu ta skala ma jeszcze wiele uproszczeń wynikających z lenistwa producentów, jak dla mnie. Ale mam nadzieje że Dragon się za nią kiedyś weźmie. Gąsienica znalazła się jako wypełnienie pustej przestrzeni, łyso tam było, a nie miałem co dać innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi