Przemek - MaXus Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Relaksacyjnie po T-64, wyciągnąłem sobie eduardowskiego Dual Packa. Tym razem, obie miniaturki powstają bez przeróbek i doróbek, no może prócz dosłownie kilku kosmetycznych duperel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted July 15, 2012 Author Share Posted July 15, 2012 Kadłuby i płaty spasowane, jeszcze kilka szlifów, montaż z malowaniem radiostacji i Ławoczkiny będą mogły 'dostać skrzydeł': Tyle wystarczy, bo jeszcze mnie korci, żeby dodać po jednej skrzyneczce, ale nie mam do końca pewności , gdzie ją umieścić?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 Z racji bliskości tematu (radzieckie myśliwce II wś) patrzę sobie oczywiście i zgłaszam: - relaks relaksem, ale po T-64 oczekiwania są odpowiednio wysokie ; - jakie malowania przewidziane? - o co chodzi z dodawaniem skrzyneczek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted July 15, 2012 Author Share Posted July 15, 2012 - relaks relaksem, ale po T-64 oczekiwania są odpowiednio wysokie ; oj tam, oj tam - jakie malowania przewidziane? D (podobają mi się czerwone i czerwono-białe wstawki) oraz G (malowanie niespecjalne, ale wybór podyktowany innością kolorystyki w stosunku do pozostałych - to tak dla treningu malarskiego warsztatu) - o co chodzi z dodawaniem skrzyneczek? http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=19669 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 Wybór malowań - mam wrażenie - optymalny. Już rozumiem o co chodzi ze skrzyneczkami - niestety też wiem co nieco o koniecznych dedukcjach, śledztwach i końcowym braku pewności czy jest prawidłowo. Natomiast materiały z linka powinny pomóc - na pierwszy rzut oka trzecia skrzyneczka - trochę mniejsza - obok dwóch pierwszych Powodzenia - będę zaglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted July 16, 2012 Author Share Posted July 16, 2012 Dokładnie Mikołaj, widzę mamy podobne doświadczenia/spostrzeżenia, choć Ty mimo wszystko, to jednak już kategoria 'modelarski hArdCore' - szacuneczek, tak na marginesie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 Podziękował Ale pamiętaj - facet działający na stronie głównej nie musi wykluczać się z żadnej kategorii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted July 22, 2012 Author Share Posted July 22, 2012 Radia zamontowane, kołpaki skorygowane, płaty przyklejone: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted July 28, 2012 Author Share Posted July 28, 2012 Jeszcze tylko ostatnie szlify i bryły w zasadzie gotowe do maskowania i malowania: Jeszcze jedno, na kalkomanii jest wydzielony obszar 'WEATHERING' w postaci srebrnych ciapek. Rozumiem, że to taki eduardowski substytut obić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted August 5, 2012 Author Share Posted August 5, 2012 Mała aktualizacja, w międzyczasie trochę się przełamałem i dorobiłem przewody inst.hydraulicznej przednich goleni, zrobię również uchwyty ich chowania - Eduard się postawił i jedne i drugie dał fototrawione, czyli jeden z wielu, przykład przerostu formy nad treścią. Zdjęcia bardziej kiepskie niż zwykle, ponieważ aparat mi familia na tydzień skonfiskowała, więc telefonem musiałem się pożytkować: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Fajna fabryczka i dobrze, że uzupełniasz trochę detale. A pokaż te ciapki metalowe z kalek, bo nie wiem o co chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted August 6, 2012 Author Share Posted August 6, 2012 Zdaje się, że duet gotowy do malunków. Aha, jeszcze światełka mu dorobię i tutaj pytanie, bo chyba La-7 miały je na dole i na górze, mam rację? Mikołaj, znajdę tylko te ciapki, to wrzucę fotkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Światełka tak jak mówisz, ale rozumiem, że dokleisz po malowaniu? Masz kilka dobrych fotek i rysunków na airwar.ru (pewnie wiesz, ale tak na wszelki wypadek podaję) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Znalazłem zapudełkowane Ławoczkiny, więc ruszam z dokończeniem tematu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts