Przemek - MaXus Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Relaksacyjnie po T-64, wyciągnąłem sobie eduardowskiego Dual Packa. Tym razem, obie miniaturki powstają bez przeróbek i doróbek, no może prócz dosłownie kilku kosmetycznych duperel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Kadłuby i płaty spasowane, jeszcze kilka szlifów, montaż z malowaniem radiostacji i Ławoczkiny będą mogły 'dostać skrzydeł': Tyle wystarczy, bo jeszcze mnie korci, żeby dodać po jednej skrzyneczce, ale nie mam do końca pewności , gdzie ją umieścić?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Z racji bliskości tematu (radzieckie myśliwce II wś) patrzę sobie oczywiście i zgłaszam: - relaks relaksem, ale po T-64 oczekiwania są odpowiednio wysokie ; - jakie malowania przewidziane? - o co chodzi z dodawaniem skrzyneczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 - relaks relaksem, ale po T-64 oczekiwania są odpowiednio wysokie ; oj tam, oj tam - jakie malowania przewidziane? D (podobają mi się czerwone i czerwono-białe wstawki) oraz G (malowanie niespecjalne, ale wybór podyktowany innością kolorystyki w stosunku do pozostałych - to tak dla treningu malarskiego warsztatu) - o co chodzi z dodawaniem skrzyneczek? http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=19669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Wybór malowań - mam wrażenie - optymalny. Już rozumiem o co chodzi ze skrzyneczkami - niestety też wiem co nieco o koniecznych dedukcjach, śledztwach i końcowym braku pewności czy jest prawidłowo. Natomiast materiały z linka powinny pomóc - na pierwszy rzut oka trzecia skrzyneczka - trochę mniejsza - obok dwóch pierwszych Powodzenia - będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 16 Lipca 2012 Autor Share Napisano 16 Lipca 2012 Dokładnie Mikołaj, widzę mamy podobne doświadczenia/spostrzeżenia, choć Ty mimo wszystko, to jednak już kategoria 'modelarski hArdCore' - szacuneczek, tak na marginesie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Podziękował Ale pamiętaj - facet działający na stronie głównej nie musi wykluczać się z żadnej kategorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Radia zamontowane, kołpaki skorygowane, płaty przyklejone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Jeszcze tylko ostatnie szlify i bryły w zasadzie gotowe do maskowania i malowania: Jeszcze jedno, na kalkomanii jest wydzielony obszar 'WEATHERING' w postaci srebrnych ciapek. Rozumiem, że to taki eduardowski substytut obić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Mała aktualizacja, w międzyczasie trochę się przełamałem i dorobiłem przewody inst.hydraulicznej przednich goleni, zrobię również uchwyty ich chowania - Eduard się postawił i jedne i drugie dał fototrawione, czyli jeden z wielu, przykład przerostu formy nad treścią. Zdjęcia bardziej kiepskie niż zwykle, ponieważ aparat mi familia na tydzień skonfiskowała, więc telefonem musiałem się pożytkować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Fajna fabryczka i dobrze, że uzupełniasz trochę detale. A pokaż te ciapki metalowe z kalek, bo nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Zdaje się, że duet gotowy do malunków. Aha, jeszcze światełka mu dorobię i tutaj pytanie, bo chyba La-7 miały je na dole i na górze, mam rację? Mikołaj, znajdę tylko te ciapki, to wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Światełka tak jak mówisz, ale rozumiem, że dokleisz po malowaniu? Masz kilka dobrych fotek i rysunków na airwar.ru (pewnie wiesz, ale tak na wszelki wypadek podaję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Znalazłem zapudełkowane Ławoczkiny, więc ruszam z dokończeniem tematu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi