wojtek_fajga Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 ... jak nanosicie na wszelkie rysunki na polistyren ? Proste kształty rysuję ołówkiem, foliopisem lub rysikiem; bardziej skomplikowane drukuję na papierze samoprzylepnym i naklejam; na polistyrenie 0,25 i 0,5 udaje się drukować bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 bardziej skomplikowane drukuję na papierze samoprzylepnym i naklejam; ja robie podobnie ale drukuje na normalnym papierza a przyklejam na klej humbrola, odkleja sie bez prolemu... na polistyrenie 0,25 i 0,5 udaje się drukować bezpośrednio a to ciekawe, jeszcze tego nie probowałem, laserowa drukarka czy atramentowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Witam można to zrobić na zwykłej kopiarce, lub na laserowej ale... ważne jest ustawienie gramatury papieru/tworzywa, Kiedyś pomniejszałem kartonówkę na 1/35 wyszło super. Dzisiaj jest łatwiej bo można drukować na UV kolory setować trzeba na zasadzie prób, to może nie na każdą kieszeń ale jest taka technologia. Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Raczej nie wkładajcie polistyrenu do laserówki. Wygrzewanie w laserówce przekracza 200 stopni. Można się naciąć. Podobnie ze zwykłą folią. Kiedyś nawet załatwiłem sobie laserówkę folią do laserówek. Chciałem sobie ułatwić, położyłem 20 folii na podajniku i poszedłem na obiad. Jak wróciłem to wszystkie folie były ładnie stopione w środku. Laserówkę musiałem wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 Raczej nie wkładajcie polistyrenu do laserówki. Wygrzewanie w laserówce przekracza 200 stopni. Można się naciąć. Podobnie ze zwykłą folią. Kiedyś nawet załatwiłem sobie laserówkę folią do laserówek. Chciałem sobie ułatwić, położyłem 20 folii na podajniku i poszedłem na obiad. Jak wróciłem to wszystkie folie były ładnie stopione w środku. Laserówkę musiałem wyrzucić. jak najbardziej prawda z "laserem" --- też to przerabiałem :( laser strasznie rozgrzewa nawet zimny od razu potrafi stopić pierwszą stronę ale moja wersja do druku --- "atramentówka" (przy hips 0,25) i co jest śmieszne po wyschnięciu zabezpieczenie lakierem do włosów lub cienką warstwą sido --- taaaaa daaaaaa i działa ale osobiście wolę poryć powoli i delikatnie raz igłą raz rylcem (powstaje ewekt 3D) a na druku wiadomo 2D; marzę jeszcze o czymś takim jak cyfrowa frezarka do tektury i hipsa i drewna dla efektu 3D ale cena powala --- prawie 10 tysiaków i o małej modelarskiej tokarce --- 4 tysiaki a poza tym nie mam gdzie ich postawić :( ale na pseudo tokarkę mini mam "pomysła" jak to ferdek mówił więc chyba spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi