zbiegu Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Witam w kolejnej fotorelacji po raz kolejny z Duxford. Tym razem lotnisko zlokalizowane niedaleko Cambridge było gospodarzem największych w europie pokazów samolotów historycznych. W tym roku niekwestionowana gwiazda całej imprezy był pierwszy publiczny pokaz odrestaurowanego właśnie w Duxford przez The Fighter Collection P-47 G-10 Thunderbolt (Snafu), samolot nosi barwy egzemplarza należącego do 78th Fighter Group która w czasie wojny stacjonowała na tym samym lotnisku. wsrod innych uczestników pokazow nie zabraklo samolotow na stale bazujacych w Duxford takich jak min B-17 G "Sally B", P-51D " Miss Velma" i "Ferocious Frankie, Ha-112 Buchon, Hawker Nimrod, dodatkowo na lotnisku stanęło 9 Spitfire-ow w tym trzy w wersji MK 1!. Z gości zagranicznych po raz kolejny można było podziwiać Ju-52 z Lufthansy a także P-39 należącego do Red Bull-a, oprócz tego były Jaki (3M, 9UM i 11), Corsair, Sea Furry, P-40 B i F, Hawk 75, nie zabrakło dziewczyn z Breitling Wingwalkers. Jednym z najbardziej egzotycznych gości była jedyna dzisiaj będąca w użyciu lodź latająca Sikorsky S-38 która przyleciała droga północną przez Atlantyk ze Stanów Zjednoczonych. Pogoda typowo angielska mieszanka deszczu i pięknego bezchmurnego nieba. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Dzięki za ciekawą fotorelację. Miło zobaczyć tak wielu weteranów w dobrej i lotnej formie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Piękna fotka tego Lysandera od przodu. Teraz wiemy co widzieli żołnierze na ziemi jak na nich nurkował samolot . No i piękne Mieczniki, zazdraszczam. Dzięki za świetną (po raz kolejny) fotorelację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 No proszę! Nawet Sikorsky S-38 się pojawił - prawdziwa ozdoba tego zlotu ;). Wprawdzie upieprzony reklamami, ale takie teraz czasy ;). Poza tym P-40F oraz D. Do tego jeszcze dwa Staggerwingi i Dragon. Czego chcieć więcej!? No... więcej DC-3 może tylko ;) Piękne zdjęcia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Dzięki milo widzieć ze ktoś jeszcze ogląda moje relacje. Co do reklam na samolotach to ja tez nie jestem szczególnym ich zwolennikiem, ale z drugiej strony jeśli one płacą za paliwo i utrzymanie to ja głośno narzekał nie będę. A tak wyglądał "Snafu" jak go widziałem pierwszy raz w maju 2009: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Eeeee no i to się nazywa modelarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 Większa kolekcja zdjęć jak zwykle tutaj: http://www.poork.foto-fm.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi