zenon-król woźnych Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Witam.Jestem Piotr i mam 16 lat.Modelarstwem zajmuję się z przerwami od przedszkola.Od niedawna mam aerograf i powoli uczę się nim malować.Będzie to mój pierwszy warsztat na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Maszyna,którą zamierzam zbudować to Bf 109F-4 "biała 1" z 7/JG 77,W.Nr. 8334. Samolot ten,stacjonujący w Jassach w lipcu 1941,pilotował dowódca tej jednostki Oblt.Wolfdieter Huy."Biała 1" miała kamuflaż w kolorach RLM 70/76 którym zamalowano poprzedni (RLM 74/75/76) Zamierzam wykorzystać kalki z Topcolors 19 wydawnictwa Kagero. Fotki prawdziwej maszyny: I materiały które zamierzam wykorzystać: Pierwszą część monografii z kagero akurat komuś pożyczyłem,ale wróci do mnie na czas. A tu pierwsze zdjęcie z warsztatu: Teraz nastąpi długa (ok2,5 tyg.) przerwa gdyż po pierwsze wyjeżdżam na wczasy, a po drugie jeszcze poprzedni klient nie ukończony: Fotki postaram się poprawić. ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Cześć Piotr, fajnego nicka masz . Temat będę oglądał, bo wybrałeś ciekawe jednolite malowanie, bardzo nietypowe, ale tym samym dość trudne do porządnego wykończenia. Ten pustynny Messerek prezentuje się bardzo przyzwoicie. Swój pierwszy aerograf - a raczej pistolet natryskowy Badger - też nabyłem w okolicy 15-16 roku życia i na początku nie było łatwo. Ale byłem wtedy bardzo bogaty - zapłaciłem za niego 780.000 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Witam.Widze ze ambitny projekt sie szykuje.Pustynny E tez ładnie sie prezentuje- to tamiyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenon-król woźnych Napisano 31 Lipca 2012 Autor Share Napisano 31 Lipca 2012 Sorry że z opóźnieniem (jak już pisalem byłem na wczasach) ale dzięki za odpowiedź. Pustynny messer to tamiya.Jestem z niego średnio zadowolony ale jak na pierwsze plamki to chyba nie jest aż tak źle. Czas coś ruszyć przy f-4,na dniach pomaluję kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Jak prace?Jest cos nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi