Madmax Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Wszystko pięknie wychodzi tak jak się spodziewałem, efekt końcowy powinien być niesamowity. Jedyne co mi się rzuciło trochę w oczy to jakby nie do końca zeszlifowałeś szwy na tylnym zderzaku, no i mogłeś się pokusić żeby zaszpachlować te szpary po halogenach w przednim zderzaku. sushi79 mógłbyś pokazać na jakiej zasadzie będą montowane te otwierane drzwi. PS. Tatu. niesamowity i bardzo mi się podoba ale chyba też nie odważył bym się na zrobienie go w tym miejscu i tak dużego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 panowie mam taki problem zastanawiam się czy żarówki z halogenach pozostawić na taki kolor jak są (chrom)czy pomalować ja na pomarańczowy bezbarwny czy na niebieski bezbarwny tylko ze w przypadku niebieskiego będzie to bardziej wyglądało jak ksenon.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam kolegów korzystając z chwili wrzucam kilka aktualizacji.. przerobiłem deskę z elektryka(szukałem szukałem i znalazłem w sieci coś podobnego )... zrobiłem elektrykę... położyłem dwie warstwy lakieru(może się wydawać ze napis subaru zjechał z jednej strony ale na 100% jest prosto).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsilias vibe Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Meeeega Ogromny szacunek za umiejętności ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Przeróbka elektryki świetna jak dla mnie. Przynajmniej ma więcej życia od tego co zaproponował producent. Coś Ci się rozlało za fotelem kierowcy, ale nie będzie tego widać? Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) dziękuje wszystkim za opinie widzę ze prace nad impreza się podobają jednak musze na chwile was zmartwić....podczas prac zapragnąłem wypić kawkę i chwila nie uwagi a mój 17sto miesięczny synek nie wiem jak się to stało dobrał sie do kasty:)chyba nie muszę wam mówić co się z nią stało...ale już jest kupiona nowa oraz kalki wiec czekam za przesyłka a w miedzy czasie podłubie trochę przy elektryce bo godziny szukania w necie oryginalnych zdjęć w końcu za owocowały i znalazłem wszystko co chce:) pozdrawiam i proszę uzbroić się w cierpliwość bo szykuje dla was jeszcze jeden mala surprise Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Bardzo fajnie ci idzie - sam jestem w polowie prac nad dokladnie takim samym modelem. Ale z powodu braku czasu baaaardzo wolno mi to idzie. Rowniez mam wyciete drzwi i chce je zrobic otwierane. Czy mozesz zrobic jakies foto ukazujące zawias na ktorym poruszaja sie drzwi? Wycinałeś już moze szybę drzwi? Jesli tak to czym ja wyciales? Interesuje mnie miejsce styku szyby drzwi z boczna szyba - w tym miejscu trzeba przeciąć niezwykle precyzyjnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 tak szybki już przecinałem taki nożykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 (...) podczas prac zapragnąłem wypić kawkę i chwila nie uwagi a mój 17sto miesięczny synek nie wiem jak się to stało dobrał sie do kasty:)chyba nie muszę wam mówić co się z nim stało... (...) Hmm... z NIM ? czy z NIĄ Ale kasta połamana czy jak? A Synek... hehe Dobrze ze nie straciles motywacji przez to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 nie no synkowi nic nie zrobiłem to tylko dziecko a za błędy trzeba płacić!! nie nie straciłem już do głowy przyszedł nowy pomysł i na tej połamanej kaście próbuje czy wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Hehe to dobrze, 17 miesięcy to jeszcze niczego nieświadomy właściwie szkrab. Chyba się domyślam co masz na myśli z tą kasta, ale i tak szkoda modelu bo prezentował się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 nowa kasta będzie jeszcze lepsza:) poprawie kolor bo był trochę za ciemny i szykuje niespodzianka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 nowa kasta już jest:)) zaranie wyciąłem tylko drzwi bo pracuje jednocześnie nad ferrari ale po weekendzie biorę się ostro za skończenie f1 i później za subaru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Kupiłeś samą karoserię? To tak się da? Gdzie? Co? Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Odkupilem od gościa na ebay nie podolal wyzwaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 A to szkoda, bo już myślałem, że są takie sklepy, co oferują modele na części, a Ty po prostu miałeś fart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Może jakbyś się zgłosił do dilera, albo jakaś reklamacja czy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Kiedyś można było zamówić pojedyncze ramki z zestawów Tamiya w hlj.com ale zdaje się że teraz już to nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 jak to dobrze ze koleś od którego odkupiłem kastę wysłał mi praktycznie cały zastaw nie licząc zawieszenia bo było cale posklejane(zalane klejem CA-nie wiem dlaczego nie którzy sklejają w taki sposób)bo teraz się okazało że bym popełnił wielki błąd w przypadku starej płyty podwoziowej...nie sprawdziłem czy po obcięci szyb wszystko będzie ok a okazało się że nie, chciałem boki tapicerki po obcięciu od tapicerki drzwi od razu przykleić do kasty i tu psikus szyba by się nie zmieściła wiec już to poprawiłem na nowej podłodze jak widać szyba wchodzi delikatnie miedzy kastę a boki tapicerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 witam..no panowie dziś powracam do subaru już się nie moglem doczekać ale musiałem skończyć f1...postaram się wrzucać częste aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 To czekam na niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 hehe jak mi się uda to ja przetrzymam do galerii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 panowie chciałbym powiedzieć ze prace na impreza przebiegają pomyślnie postaram się wkrótce pokazać co zrobiłem zaranie nie pokazuje bo jest to powtórka z rozrywki czyli montaż drzwi dopasowanie i pomalowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 tak jak mówiłem wrzucam kilka zdjęć z prac nad impreza... kolor znacznie jaśniejszy niż na poprzedniej kaście ten o niebo lepiej mi się podoba ... ale tak sobie pomyślałem ze pokaże już wam dziś nad czym pracuje(to ta niespodzianka)ponieważ będę potrzebował pewnie waszej pomocy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Bystro....bardzo mi się podoba ta niespodzianka. Ale trochę pracy jeszcze będziesz miał nie ma co. Do tak ładnego modelu dorzuciłbym ekipę mechaników Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi