sotter Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 0,5 mm drut wygięty na ile moje grube paluchy mi pozwoliły, w rzeczywistości wyglądają sympatyczniej, do fotografowania użyłem trybu makro może przez to się to tak uwidoczniło :(to tak jak byś te "oczka" wykonał z rury o śr. 36 mm Dużo za dużo... Powinieneś popracować nad innym sposobem... Z całą pewnością można znaleźć inne materiały do ich wykonania. Moim zdaniem - do wymiany No ale to zależy od ciebie Eeee... spokojnie zrobisz oczka z drucika 0,2 mm lub nawet cieńszego. Teraz wyglądają dosyć gigantycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Możesz też pociąć igłę lekarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 A jak to zrobić aby końcówek nie zagiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Przy pomocy nożyka nacinasz rowek (kilka ruchów), łapiesz w pęstę/kleszczyki i zginasz, pęka idealnie, oczywiście im grubsza igła tym głębsze nacięcie musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Tak mniej więcej wygląda na zestawie z EDKA ale pomysł z igła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Witam pracę zwolniły i to strasznie, szlak mnie trafia bo nie mam dobrego podkładu i wszystkie elementy poszły do usunięcia tego ścierwa z modelu.Teraz czekam na wypłatę,a później zaopatrzę się w coś lepszego.Korzystając z chwili chciałem pokazać Wam co kiedyś sobie posklejałem.Nie było to budowane z przeświadczeniem o rekonstrukcji historycznej modelu, tylko to co w wyprasce na warsztat. Co do dioramki proszę się nie śmiać, nie byłem na żadnym forum,nikt mi nie doradzał to taka mała fanaberia, aby zobaczyć co i jak. W czasie przeprowadzki z Wawy do Olsztyna wszystkie modele pojechały do rodzinnego domu w Kuj-pom.Był jeszcze ju-87 w skali 1:35 i Su-27 w skali 1:72 I mam pytanie, czy ktoś z woj.warmińsko-mazurskiego ma na zbyciu agregat od lodówki?Miałem 2 sprężarki do aero. Jedną sprzedałem z przeświadczeniem że mam drugą u rodziców, a tam zonk.Ojciec wymienił ją na wiertarkę blackdeker czy jak to się piszę. A i rezygnuję z akwarystyki może się to komuś przyda http://tablica.pl/oferta/akwarium-IDUKYH.html Jeżeli naruszyłem jakieś zasady forum to z góry przepraszam, zrobiłem to po prostu z niewiedzy Edytowane 25 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Lipca 2012 Super Moderator Share Napisano 25 Lipca 2012 Kolejna sugestia - przed wysłaniem postu, sprawdź go na podglądzie bo twój ostatni wpis to jakieś "nie hallo"... Ludzie przestaną odwiedzać twój wątek, jak będziesz tak niechlujnie podchodził to najprostszych spraw jak choćby wstawiane zdjęcia... To nie uszczypliwość lecz dobra rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Przepraszam, ale nie rozumiem wstawiałem je tak jak ostatnio i było ok, a teraz nie pasuję? Wytłumacz dlaczego ? Jako że jestem tu nowy proszę o wybaczenie mojej niewiedzy co i jak ma się tutaj na tym forum odbywać. Po prostu nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Może to pomoże :P viewtopic.php?f=104&t=7808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 No ok czytałem ten wątek i co moje fotki są wreszcie widoczne na forum nie wiem przeszczepcie mi mózg od oranguta bo mój cały czas nie kuma o co chodzi A tutaj pobawiłem się trochu z p-lotką nie mam blaszek znalazłem trochu fot i coś tam sobie grzebie I mam małe pytanie widzicie ten cycek z pustą przestrzenią z przodu ? Jakoś mi się wydaję że tak to nie było na każdej focie jaką mam jest jakaś skrzynka narzędziowa lub coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Coś Ty z tym zrobił... Zerwij tą taśmę czy co to tam jest na tych lufach już lepiej żeby gładkie były a ten celownik.. Jak już koniecznie chcesz coś takiego to zrób to chociaż równo Przerabiasz działo a nawet go dobrze nie obrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 ok działo rozebrane na pierwsze elementy, nie zachowujcie się tak proszę jakbym okręty sklejał latami i jakbym był profesjonalnym modelarzem, jest to dla mnie nowe i miałem 2 letnią przerwę w swoim skrobaniu. A sklejałem co innego i to sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 nie zachowujcie się tak proszę jakbym okręty sklejał latami i jakbym był profesjonalnym modelarzem, jest to dla mnie nowe i miałem 2 letnią przerwę w swoim skrobaniu. Ale do wyszlifowania elementów i wycięcia z drutu równego kółka nie potrzeba kilku lat doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Widocznie jestem wyjątkiem od normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 nie zachowujcie się tak proszę jakbym okręty sklejał latami i jakbym był profesjonalnym modelarzem, jest to dla mnie nowe i miałem 2 letnią przerwę w swoim skrobaniu. Ale do wyszlifowania elementów i wycięcia z drutu równego kółka nie potrzeba kilku lat doświadczenia Skoro powracasz do sklejania po 2 latach i jest to Twój pierwszy model szkutniczy to po co odrazu te przeróbki sklej jeden porządnie prosto z pudła i w drugim/trzecim/dziesiątym zacznij przerabiać jak już będziesz kumał co i jak Edit: Sorki za zdublowanie, miało przeedytować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Lipca 2012 Super Moderator Share Napisano 25 Lipca 2012 Przepraszam, ale nie rozumiem wstawiałem je tak jak ostatnio i było ok, a teraz nie pasuję? Nie pasowało bo nie były widoczne - teraz już są po twojej edycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Witam!! W związku z nieprzewidzianymi problemami technicznymi zmuszony jestem przerwać moje wypociny nad szybką łódką.Wszystkie elementy jakie zostały sklejone i pryśnięte podkładem moczą się właśnie w roztworku kreta.Pomalowałem na próbę jeden element pędzelkiem i nie wyszło tak jak bym chciał,czekam zatem na kompresor.A najgorsze jest to że nie wiem jak długo.Po odejściu podkładu sprawdzę jeszcze wszystkie elementy.Co do poprawki to do poprawki.Zastanawiam się gdzie ja się tak spieszyłem,przecież nie na tym to polega.Postaram się go zbudować od początku tak abym ja i Wy był zadowolony.Jest tu może ktoś z Olsztyna ? P.S. Wiem czym był spowodowany pośpiech, moim obecnym urlopem.Mam go tyko tydzień a następny jakoś zimą i chciałem chyba jak najwięcej zrobić za co przepraszam wszystkich PRAWDZIWYCH modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 1 zasada, to się nie spieszyć, jak to mówią to co nagle to po diable:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lipca 2012 Super Moderator Share Napisano 26 Lipca 2012 Fran - pamiętaj, że lepisz przede wszystkim dla siebie a nie dla nas... przynajmniej tak to powinno wyglądać. Nic się nie stresuj - nikt nie oczekuje od ciebie ukończenia tego modelu a tym bardziej w zatrważającym szybkim tempie Najważniejszy ma być FUN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi