Czerniawa Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Witam, Mam taki problem, maluję aerografem i gdy farba wyschnie to na pomalowanej części zostają wypryski z którymi nie wiem co zrobic. Pomocy! P.S. Maluję emalią od Model Mastera. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Nigdy nie maluję elementów na ramce, zawsze je wycinam i od strony niewidocznej (tej co będzie klejona) przyklejam patyczek z ramki. Po pomalowaniu i wyschnięciu odrywam go i przeszlifowuję element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 24 Lipca 2007 Autor Share Napisano 24 Lipca 2007 Ja nie maluje w ramce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Jeśli chodzi Ci o takie jakby chropowatości, to spróbuj obficie napylić na koniec samą benzynę lakową. Rozpuści to i ładnie pokryje. Szczególnie czarna farba chropowacieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Na początek sprawdź areograf. Wydaje mi się, że z nim jest coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Ja nie maluje w ramce Sorki, źle przecztałem słowo wypryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 A jeśli masz tak jak reggy napisał chropowatą powierzchnię to możesz mieć albo niedostatecznie rozrzedzoną farbę, albo zbyt dużą odległość areografu od modelu. Jeśli to jest to, to na początek sprawdź stopień rozcieńczenia farby. jeśli jest dobry to zmniejsz ciśnienie powietrza. A jak to nie pomoże to przy malowaniu zbliż areo do modelu. Powodem może być schnięcie farby podczas lotu do modelu. Wtedy powstają grudki w wyniku czego ma się chropowatą powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi