Artek Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam Ostatnio skończyłem, więc pokazuję. Miał być tygrysi, lecz w końcu mamy nowozelandczyka. Malowany farbami Gunze H. Wash z farb olejnych, użyłem paru Tensocromów z Life Color i jakichś tam pierdółek jeszcze. Miłego oglądania. Pozdrawiam Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 To jest bardzo ładny model. Wprawdzie nie wszystkie ślady mnie przekonują (np. obicia), to jednak uważam, że dobrze by było, abyś ładnie proces malowania przedstawił w warsztacie. Ja chciałbym zobaczyć to krok po kroku - szczególnie okopcenia z rur. PS. Pamiętacie starożytnego P-40M z vacu w 72, którego można było wykonać w malowaniu Urbanowicza? Tak mi się skojarzyło sentymentalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Bardzo mi się podoba, naprawdę dobra robota. Czy to jest zestaw, który da się ładnie poskładać bez pół kila szpachli i kupy nerwów? Wybacz trywialność pytania, ale WWII traktuję zdecydowanie relaksacyjnie (to nie mój obszar zainteresowań), a P-40 (obok P-47) zawsze wywoływał żywsze bicie serca - jednym słowem zlepiłbym se z chęcią i ustawił obok spaślaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam Nad warsztatem myślę i chyba się skuszę coś pokazać i to coś z szachownicami na skrzydłach. Niestety nie jest to model relaksacyjny. Kadłub jest zwichrowany strasznie i jedno to spasować połówki ze sobą, które kompletnie do siebie nie pasują a dwa spasować kadłub ze skrzydłami i te dwa podzespoły też nie pasują do siebie. Także jeśli chodzi o P-40 to może niekoniecznie ten konkretny zestaw. Pozdrawiam Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi