sushi79 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Korzystając z chwile gdzie czekam na nowa kaste i kali od subaru postanowiłem ze zajmę się prezentem od zony:) ale żeby nie było tak prosto i podręcznikowo coś z nim pokombinuje żeby sobie życie utrudnić wiec zaczynam działać wszystkie prace oczywiście zobaczycie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 trochę podłubałem dziś udało mi się obciąć "nos" a także zaszpachlowałem szczeliny miedz łączeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 No, to już drugie F10 na forum, oby pierwsze skończone ;) Mam zepsuty monitor i czerwony wyświetla jako czarny. Ależ teraz Ferrari są śliczne Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 witam oto kilka aktualizacji....po szpachlowałem kastę to co było trzeba -podkład i farba główna także pomalowałem wszystkie elementy które są na czarno teraz zabieram się do pokrywanie ich karbonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ten czerwony kolor jest po prostu piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam o to kilka zdjęci przedniego skrzydła jakoś w miarę się z tym uporałem.... teraz jeszcze kilka warstw lakieru i finito czas zabrać się za kastę ponieważ przyszła mi kasta od subaru:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Teraz naprawdę wygląda jak F10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Kasta przygotowana do lakierowania:) teraz czas na zawieszenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz15220 Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 :Super bryka naprawdę mi się podoba. jak najszybciej wstawiaj nowe foty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Bardzo fajne Mam tylko jedno ale. Z prawej strony na końcu kanału-F krawędź białego jest nierówna. Nie wiem, jak to widać przy czerwonym, ale przy czarnym widać doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 dumapolski- ja nie widzę nie równości za to w Twoim Brawn BGP001 można znaleźć i sporo a to nie pierwszy twój model F1..... to jest mój pierwszy model z rodziny F1 i pewnie ostatni , coś nie podchodzi mi ta tematyka już nie mogę doczekać się do powrotu subaru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Bardzo fajne Mam tylko jedno ale. Z prawej strony na końcu kanału-F krawędź białego jest nierówna. Zacznijmy od tego, że w tym przypadku F10 nie ma kanału F, a przynajmniej ja nie widzę wlotów na płetwie grzbietu i co za tym idzie jej większej szerokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Sushi79 - Zaznaczyłem na fotce, o które miejsce mi chodzi: Wiem, że Brawn wyszedł mi baaardzo słabo i nie za bardzo mam moralne prawo do zwracania uwagi na błędy PiterATS - Masz rację, kanał-F dodano w późniejszej części sezonu. W Bahrajnie to była płaska "płetwa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 skończyłem tylne zawieszenie wiem można było pewnie lepiej to zrobić ale i tak jest chyba ok... dumapolski- każdy może krytykować po to jest to forum aby wyrażać swoje opinie.. co najbardziej mnie z irytowało w tym modelu to po co revell zawraca sobie głowę nad silnikiem skoro i tak go nie widać lepiej by popracował nad tym aby przednie zawieszenie było ruchome a nie zrobione na sztywno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 A powiedz jeszcze jak z tym carbonem - duzo zabawy i straconych nerwow czy jakos w miare gladko to idzie? Ja tam sie nie dopatrzylem baboli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 powiem Ci ze zabawy jest ale jak dobrze go zmiękczysz płynem to jest spoko...teraz weekend w końcu zrobiła się pogoda czas z rodzinka wyruszyć gdzieś na wyprawę wiec odkładam na razie wszystko..pozdrawiam i życzę miłego weekendu wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 miłego weekendu w takim razie, przysiadam się, bo mam w (dalszych) planach F1 Kubicy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 miłego weekendu w takim razie, przysiadam się, bo mam w (dalszych) planach F1 Kubicy :-) A można wiedzieć jaki konkretnie bolid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Weekend minął tak wiec jak mówiłem przyspieszam prace z f10 największy problem miałem z dopasowaniem tylnego skrzydła z pletwa niby ma wszystko pasować a nie jest tak do konca:/ to jest mój drugi model od revella i muszę przyznać ze co to spasowania elementów to nie ma szans z tamiya... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Fajny lakier. W ogóle fajny model się szykuje. Ten kod kreskowy to jest kalka czy sam malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 kalka jest w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Widzę, że i w McLarenie i w Ferrari były problemy z dopasowaniem płetwy do skrzydła ;) Bardzo fajnie wychodzi, tylko kamera z boku na wlocie powietrza chyba jest krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 jeśli nawet jest krzywo to jest to taki element który można poprawić natomiast to skrzydło i pletwa strasznie popsuły mi humor ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Heh, skąd ja to znam. U mnie występuje taka sama historia z pasowaniem tylnego skrzydła. Musiałem je po prostu na siłę dogiąć, to jedyny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 no nie...wziąłem się za kola..pomalowałem felgi założyłem opony i tu kolejny babol opony z tylu różnią się szerokością jedna ma 15,8mm druga 16,35mm jakaś masakra...czy ten revell zawsze tak ma ze coś nie gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi