dumapolski Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Widzę, że coś ciąży nad bolidami z 2010. McLaren - zdecentrowana opona, niepasująca płetwa, Mercedes - za szeroka opona, Ferrari - za szeroka opona, niepasująca płetwa Masz jakiś pomysł, co z tym zrobić? Bo ja rozciąłem, zeszlifowałem, skleiłem, zaszpachlowałem i pomalowałem. I wyszło tragicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 no właśnie nic nie będę robił z tym to jest z tylu wiec aż tak nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Żeby było ciekawiej, u mnie z kolei opony pasowały bez problemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 dziś zrobiłem kola i dokończyłem kalkę matową jutro będzie koniec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Baaardzo mi się podoba "Dokończyłem kalkę matową" - możesz wytłumaczyć? Bolidy się błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 kalka czarna przy wydechu była położona już po lakierowaniu aby się nie błyszczała http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ferrari_Bahrain_2010.jpg tak jest w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 dziś zostały zamontowane lusterka oraz antenki w model jest tylko jedna natomiast oryginał posiada dwie.. model uważam za skończony zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Dorób drugą z igły lub czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Rozmiar anten zdecydowanie przesadzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 pierwsza antenka ok za duża(można zmniejszyć bez problemu) ale spójrz na to zdjęcie druga wystaje ponad linie lusterek http://en.wikipedia.org/wiki/File:Felipe_Massa_Ferrari_Bahrain_2010_GP.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 18 Sierpnia 2012 pierwsza antenka ok za duża(można zmniejszyć bez problemu) ale spójrz na to zdjęcie druga wystaje ponad linie lusterek http://en.wikipedia.org/wiki/File:Felipe_Massa_Ferrari_Bahrain_2010_GP.jpg A co powiesz o średnicy? Przesadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 średnica pieszej 0,4mm druga 0,25mm nie mam miejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 18 Sierpnia 2012 średnica pieszej 0,4mm druga 0,25mm nie mam miejszychHmmmm - na zdjęciach prezentuje się nie najlepiej ale skoro w skali jest dobrze to właściwie nie ma się co czepiać. Należy pamiętać, że liczy sie ostatecznie efekt wizualny, osiągnięty również poprzez różne tricki oraz środki powodujące taki a nie inny odbiór. To samo się tyczy elementów w rozmiarach nie odpowiadających danej skali... No ale to temat na dłuższe rozwinięcie i w dodatku nie w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 w galerii antenka jest OK wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppu Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 kopara opada ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi