Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Hm ? Do nakładania tych pigmentów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Te butelki od Ak to nic innego jak farba i rozcieńczalnik. Kupiłem parę odruchowo ale drugi raz już bym nie kupił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Czyli jak kalki mam nakładać na sucho ? http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p10226_Vallejo-70540-Matt-Medium.html W opisie tego piszę że służy do rozprowadzania pigmentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Teraz tylko, pytanie czy prócz tego sidoluxu będę musiał coś jeszcze dokupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 A co to jest ten white spirit i do czego on służy ? gdzie mam go użyć, i jakiego najlepiej lakieru matowego użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 A co to jest ten white spirit i do czego on służy ? gdzie mam go użyć, i jakiego najlepiej lakieru matowego użyć ? stronę wcześniej wyjaśniłem Ci do czego służy white spirit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 To teraz zadam pytanie, wykluczające resztę pytań. Czy tym co mam aktualnie i tym http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p10226_Vallejo-70540-Matt-Medium.html spokojnie zrobię efekt ubrudzenia w klimacie pustynnym tak ? I ten sidolux, w spreju tak ? http://allegro.pl/sidolux-m-do-czyszczenia-pielegnacji-mebli-migdal-i2550439211.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Chodzi o lakier, więc o taki Sidolux: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 odpowiedź na obydwa pytania brzmi: nie No to jeśli z tym co mam, + sidoluxem i lakierem matowym, nie zrobię tego brudzenia. to żałuję że w ogóle się za to brałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Jeśli masz sam pigment i pędzel, to możesz spokojnie zrobić efekt kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Czyli tak, white spiritu , sidolux tego jeszcze potrzebuje tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 A ten White Spirit gdzie dostanę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 No dobrze, a zwykłymi pędzlami tego nie nałożę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Hm ? Pędzle którymi malowałem modele, oczywiście posiadam różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 No ;) I rozumiem że ten White Spirit wykorzystam do nakładania pigmentów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnih Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Tak, i do washa także. Zresztą wszystko jest w poradnikach na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Czyli samo kurzenie modelu, to tylko pędzel i pigmenty tak ? Właśnie wyczytałem że pigment się zalewa wodą i nakłada na morko a po wyschnięciu ociera pędzlem, Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 No więc dobrze, czyli już prawie wszystko wiem, teraz tylko jak poprawnie zrobić tego washa ? Wash+ White Spiritus + pędzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 No dobrze, tylko że ja nie robię washu z farb olejnych tylko z tego. http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p9409_AK-interactive-066-Afrika-Korps-Wash.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 No to dobrze , już mniej więcej wiem co i jak, teraz tylko czekać na kalki jutro jadę po sidoluxa i white spiritusa ;) Dziękuje za pomoc dobranoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Czyli to to mam kupić tak ? http://allegro.pl/white-spirit-rozcienczalnik-100-ml-mycie-pedzli-i2527223645.html Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 lakier matowy mam nakładać na końcu po pigmentach washu itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Cóż no racja, ale w jednym poście było zawarte coś innego.. No a jaki lakier polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Matowy - Model Master 1560. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Hm, ok dzięki Czyli jeszcze przede mną: 1.Nałożenie kalek. 2.Sidolux. 3.Wash+White spiritus. 4.Lakier Matowy. 5.Brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi