GeraltofPoland Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 2.Sidolux, tylko jak to nakładać ? Normalnie pomaluj pędzlem. Tylko pamiętaj, żeby malować kilkoma cienkimi warstwami. możesz go nawet lekko rozcieńczyć, ale i tak jest dość rzadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Rozcieńczyć wodą tak ? A tutaj o to opis tego washa. Bardzo odpowiedni kolor dla pojazdów malowanych w jasnych kolorach piasku pustyni, zwłaszcza do czołgów niemieckich z DAK. Wystarczy dobrze wstrząsnąć i można korzystać. Tworzy głębię i kontrast kontrast i głębię na drobnych detalach. Jest to produkt na bazie produktów olejnych i mozna go rozcieńczać i zmywać za pomocą naszego spirytusu. Szczególnie polecamy ten produkt na powierzchnie które są pomalowane lub polakierowane farbą akrylową. To też się na da ten ich spirytus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnih Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Kup ten white spirit, ktory był polecany wczesniej, a nie kombinujesz jak koń pod góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Ok ;), Faktycznie ten pierwszy jest chyba rozsądniejszym wyborem a nie kupowanie, tego samego i płacenie za logo AK ;) A co powiedziecie na ten lakier ? nadał by się ? http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p3133_Pactra-A-48-Clear--M-.html Moje pytania mogą już troszkę irytować , ale muszę mieć 99,99..% pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Lepszy sidolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Lepszy sidolux. Koledze chodzi o mat...sido raczej nie matuje niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Tak tak ;) Sidoluxem zabezpieczę, ale już po washu, czy ten lakier ? się na da ? http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p3133_Pactra-A-48-Clear--M-.html I zaraz po tym lakierze, dawał bym pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Ogólnie akrylowe lakiery matowe są mało matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Kolega seb chyba nie widział lakieru Pactry, który jest mocno matowy, tylko trzeba go porządnie wymieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Aha, ;) Czyli jest dobry ;) I rozsądna cena ;) Jutro, lub dziś jeszcze wszystko postaram się kupić. Próbowałem dziś pomalować figurki, ale nie dało rady, ukrop, owady, a w dodatku jakoś tak farba się nie chciała trzymać, przy okazji dorobiłem kilka dodatków, do modeli, z drutu, i muszę przyznać , że wygląda ładnie ;) Natomiast kalki nadal nie doszły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 I jeszcze jedno pytanie, po nałożeniu pigmentów mam jeszcze raz zabezpieczyć model tym lakierem ? Pactra A 48 Clear (M) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 A ja się zastanawiam jak te modele będą wyglądały po tylu warstwach pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnih Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Zalewajka Już się noe mogę doczekać końcowego efektu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Czyli tym sidoluxem mam zabezpieczyć tylko kalkomanie przed washem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Czyli sidolux mam nałożyć i przed kalkomaniami i po tak ? I czy mi nie ruszy tego white spiritus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnih Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie. viewtopic.php?f=104&t=6669 viewtopic.php?f=104&t=22731 Poczytaj to i nie zadawaj durnych pytań. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Przed nie nakładaj, bo model już jest błyszczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Dobrze, czyli mój plan działań wygląda tak: 1.Nałożenie kalkomanii. 2.Położenie sidoluxu na miejsca gdzie są kalki. 3. Wymieszanie washu z white spirit. 4.Nakładanie washa pędzlem. 5.Lakier matowy. 6.Woda + pigmenty =Efekt kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Woda + pigmenty to błoto, a nie kurz. Jeśli chcesz kurzyć, po prostu wetrzyj pędzlem pigment w polakierowany matem model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 3. Wymieszanie washu z white spirit. a to skad ci się wzięło? Tutaj tak pisze. http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=6669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 No to widocznie nie doczytałem się ;/ Ja miałem na myśli ten cytat,,Mamy farby, mamy rozcieńczalnik. Teraz pora to zmieszać,, Więc z tym washem AK robi się inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Gdybyś kupił white spirit i farbę musiałbyś to wymieszać, a wash AK to już gotowa, rozmieszana farba do aplikacji na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Ha ha ha musiałem się uśmiać. Czyli tego white spirita w ogóle nie muszę kupować ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Czyli, tak najpierw nakładam, white spirit a potem wash tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi