PKD4GA Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Tak mnie tknelo. Malzonka z potomkiem wybyla, wiec korzystajac z okazji postanowilem ustawic razem wszystkie moje modele w 1/700. I dobrze sie stalo, bo sie okazalo ze wiela tego jest i trza pomyslec nad zorganizowaniem jakiejs gabloty... I tu pytanie do Szanownych Kolegw... macie jakies doswiadczenia w tej materii ? Jak zbudowac sobie wiszsca przeszklona (najlepiej wszystkie sciany ze szkla) gablotke/witrynke ? Moze lepiej (pewnie tak) zamowic cos takiego w zakladzie uslugowym ? Jest jakis punkt w Radmiu (lub okolicy) godny polecenia ? Tylko na co zwracac uwagę zamawiajac/odbierajac gablotke ? Moze wreszcie ktorys producent mebli ma w katalogu cos takiego ? Ponizej troche fotek okrecikow... a bedzie tego wiecej - SSN-688 Los Angeles juz w drodze... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 o gablotce nie napiszę... choć w przyszłości i przede mną ten problem, więc z chęcią poczytam co napiszą inni ale zdjęcia oglądam i... podoba mi się Twoja kolekcja Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Swoją gablotę zamawiałem u szklarza, wymiary: 90X75X25 cm. Kosztowała mnie 260 zł. bardzo podobna w sklepie była za 1600 zł. Oczywiście można zrobić ją samemu, wszyskie sciany, półki i zwiasy sklejone są silikonem. Do tylnej ściany (lustro) za względu na ciężąr kazałem przykleić aż sześć wieszaków ( 2 razy po trzy w rzędzie), a tak ona wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Lipca 2007 Autor Share Napisano 27 Lipca 2007 No dokladnie cos takiego - tylko pewnie mniejsza... Dzieki tornado Pomysl z lustrem super - a ja sie zastanawialem jak rozwiazac problem tylnej scianki... Trzeba zaplanowac wycieczke do szklarza. podoba mi się Twoja kolekcja - dzieki jedrus - troche sie nazbieralo tego. Czesc okretow jest bez umocowanych peryskopow/anten czy sterow. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 zdjęcie tragiczne, bo robione wieczorem, gablotkę dostałem w spadku z hurtowni w której pracuje, kiedyś to była wystawka na obcasy, teraz jest na samoloty:D Pomału sie zapełnia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9ff3331206fa77a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi